Σταμάτησαν το τραίνο για να πιάσουν τους Κλέφτες


Δεν ήταν και το καλύτερο μέσο… διαφυγής το τραίνο για τους πέντε νεαρούς που έκλεψαν το κομπόδεμα ενός ηλικιωμένου κατά την διάρκεια της διαδρομής! Το θύμα αντιλήφθηκε ότι έλειπαν τα λεφτά του στο Λιανοκλάδι και ειδοποίησε την Αστυνομία, που συνέλαβε τέσσερις από τους δράστες στην… Λάρισα!

 
Ο 76χρονος κατάλαβε ότι τα 850 ευρώ που είχε μαζί του είχαν κάνει φτερά, όταν αποβιβάστηκε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου από την αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Αμέσως το μυαλό του πήγε στις τρεις νεαρές γυναίκες και τους δυο άνδρες που του είχαν πιάσει κουβέντα στην διαδρομή και ενημέρωσε τους πρώτους αστυνομικούς που βρήκε μπροστά του.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση. Μόλις το τραίνο έφτασε στο σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα, άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έδωσαν εντολή να μην ανοίξουν οι πόρτες. Μπήκαν μέσα, ερεύνησαν τους επιβάτες και, βάσει της περιγραφής που είχε δώσει ο 76χρονος, εντόπισαν τους δράστες και τους συνέλαβαν. Πρόκειται για τρεις Ελληνίδες ηλικίας 26, 26 και 19 χρόνων και έναν 27χρονο Έλληνα, ενώ ένας Αλβανός συνεργός τους κατάφερε να διαφύγει. Όλοι μαζί είχαν αποσπάσει την προσοχή του ηλικιωμένου και κάποιος από αυτούς άρπαξε τα χρήματα, από τα οποία στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 620 ευρώ και αποδόθηκαν στο θύμα.

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοβουλία Κώστα Αγοραστού για κοινή σύσκεψη για την "ολοκλήρωση του φράγματος Αγιονερίου"
Επόμενο άρθρο «Μπλακ άουτ» στα σχολεία