Κ. Αγοραστός: «Χρέος του Υπουργείου Παιδείας να διατηρήσει ως ιστορικό σχολείο την Οικονόμειο Σχολή»


 Την πάγια θέση του να παραμείνει σε λειτουργία η «Οικονόμειος Σχολή» ως ιστορικό σχολείο, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Τσαριτσάνης Αναστασία Καραγκίοζη, Νούσια Γλυκερία, Κατερίνα Μπαρδανίκα και Γιώργο Παμπόρη σε συνάντηση που είχαν παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Αθ. Παιδή.

Ο κ. Κ. Αγοραστός έγινε κοινωνός της απόλυτης αντίθεσης του συλλόγου στην κατάργηση του σχολείου τους και τόνισε τα εξής:

«Δεν είναι δυνατόν να κλείνει ένα σχολείο, όπως η Οικονόμειος Σχολή, που επί έναν αιώνα λειτούργησε ως φάρος πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Εμείς ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή επιδιώκουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της «Οικονόμειου Σχολής» ως ιστορικού σχολείου, όπως ακριβώς συνέβη με το Λύκειο στο Τσοτύλι Κοζάνης που διατηρήθηκε ως είχε. Η Οικονόμειος Σχολή διαμορφώνει με την περιρρέουσα ιστορική της ατμόσφαιρα τις προσωπικότητες δεκάδων εφήβων κάθε χρόνο, εμπνέει τη δημιουργία και τη μάθηση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ένα ιστορικό απολίθωμα».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα ολοκληρώσει τα σχολικά έργα που είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και κάλεσε την Πολιτεία να απαντήσει «αν είναι κεντρικός στόχος της η καταπολέμηση της αστυφιλίας και η αποκέντρωση».

«Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια σε ζητήματα που θίγουν την ελληνική κοινωνία και την ελληνική ύπαιθρο είμαστε αντίθετοι. Μεταφέρουμε το μήνυμα που λαμβάνουμε  απ’ τις συναντήσεις και την επικοινωνία μας με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές απ’ ολόκληρη την περιφέρεια Θεσσαλίας και ενδυναμώνουμε την θέση μας κατά των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας» τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης στη Βουλή: «Η κακοποίηση ζώων είναι το πρώτο βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων»
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Κώστα Αγοραστού με το Σύλλογο Πολυτέκνων Λάρισας