«Η πάνδημη συμμετοχή στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις “Θεοτόκια” δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς ελληνισμού και ορθοδοξίας. Όσο κι αν αυτό ενοχλεί ορισμένους. Έχουμε χρέος να μη χάσουμε την ταυτότητά μας, να μη χάσουμε την ψυχή μας, λησμονώντας τις ρίζες μας, τις παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμά μας ως Έλληνες και Ορθόδοξοι» τόνισε από την Κοιλάδα ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις συνεχάρη τους διοργανωτές: την ενορία, την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο «διότι πάτερ Αδάμ τα “Θεοτόκια” έχουν πλέον γίνει θεσμός στην περιοχή μας».
Θετικά πρότυπα…
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήρε καταρχήν τη βράβευση του πρώην διευθυντή του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας κ. Αναστάσιου Μίχη για την προσφορά του, από τον πρόεδρο του χωριού κ. Παναγιώτη Νατσίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο έπαινος αξίζει και στον βραβευθέντα αλλά και στους βραβεύσαντες. Στον τόπο μας δεν συνηθίζεται να τιμάται κανείς για την προσφορά του εν ζωή. Κι όμως, ιδιαίτερα σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, χρειαζόμαστε θετικά πρότυπα, παραδείγματα δημοσίων λειτουργών προς μίμηση. Προσωπικά πιστεύω περισσότερο σε αυτό από το φόβητρο των κυρώσεων».
Καθήκον στα παιδιά μας…
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην τοποθέτησή του σημείωσε επίσης τα εξής:
«Μια και, όπως μας υπενθυμίσατε, βρισκόμαστε σε ένα προσφυγικό χωριό, επιτρέψτε μου να θυμίσω και εγώ αυτό που είπε η μεγάλη βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ. Η Ελλάδα είναι η μονή χώρα στην Ευρώπη που δεν απελευθέρωσε την ιστορική της πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, ο πόθος της λευτεριάς στη μακρά τουρκική σκλαβιά, το “πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι”, η ορθόδοξη εκκλησία με το κήρυγμά της, είναι αυτά που συνέβαλαν καθοριστικά στη διατήρηση της εθνικής μας ελληνικής συνείδησης και δεν τουρκέψαμε.
Πρόσφατα ήμουν στη Ρωσία για το διεθνές Χριστιανικό Φόρουμ και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την ευσέβεια των Ρώσων και το σεβασμό τους στην Ορθοδοξία, που εμείς πριν χίλια χρόνια τους μεταλαμπαδεύσαμε. Δυστυχώς, όμως, φτάσαμε στο σημείο κάποιοι σήμερα να επιδιώκουν να αποποιηθούμε τα στοιχεία της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας. Αυτά που παραλάβαμε από τους γονείς μας έχουμε ιερό καθήκον να παραδώσουμε στα παιδιά μας».