Οι προτεραιότητες Ροντούλη για τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλίας


 Τον ιστορικό Εμπορικό Σύλλογο της Λάρισας επισκέφθηκε ο βουλευτής κ. Αστέριος Ροντούλης, με την ιδιότητα του υπ. Περιφερειάρχη, προκειμένου να συζητήσει με το Δ.Σ. ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Λάρισας, αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας.

 Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των εμπόρων, ο κ. Ροντούλης κατέθεσε τρεις σημαντικές προτάσεις, επί των οποίων άλλωστε εστίασε και την τοποθέτησή του.

Συγκεκριμένα, ο υπ. Περιφερειάρχης ανέφερε ότι βασική του προτεραιότητα θα είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου με μεικτά κλιμάκια ελέγχου. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το παραεμπόριο, η «κουρελού» δηλαδή που στήνεται μπροστά από τα νόμιμα καταστήματα, χωρίς να επεμβαίνει κανείς, έχει ετήσιο τζίρο 7 δισ. ευρώ, εις βάρος των κρατικών ταμείων (φοροδιαφυγή), της διασφάλισης της ποιότητας των διακινουμένων προϊόντων και του υγιούς ανταγωνισμού. Δυστυχώς, όμως, η Κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί μια αλλοπρόσαλλη πολιτική. Ενώ απειλεί με φυλάκιση τον έλληνα μεταφορέα, αφήνει τον λαθρομετανάστη ανεξέλεγκτο να κάνει ό,τι θέλει. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, επιτέλους, πρέπει να σταματήσει». 

Επίσης, ο κ. Ροντούλης τόνισε τα οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν για τον εμπορικό κόσμο από την συγκρότηση ενός Συμφώνου Συνεργασίας, μεταξύ της αιρετής Περιφέρειας, των Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ και των θεσσαλικών εμπορικών συλλόγων.

Ένα τέτοιο ¨Σύμφωνο¨, είπε ο κ. Ροντούλης, «θα μπορούσε να ρυθμίζει ζητήματα που σχετίζονται με τα παζάρια, με τις εκθέσεις των τοπικών προϊόντων, με την τοποθέτηση των διαφημιστικών πινακίδων, με την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών  και των πεζοδρόμων, με την καθαριότητα, την αστυνόμευση και, γενικότερα, με την αναβάθμιση των ιστορικών κέντρων όχι μόνο στις πρωτεύουσες των Θεσσαλικών Νομών, αλλά και στις μικρότερες επαρχιακές πόλεις».

Τέλος, ο υπ. Περιφερειάρχης σχολίασε την αναγκαιότητα λειτουργίας ενός Διαμετακομιστικού Κέντρου, τοποθετημένου κεντροβαρώς στον νομό Λάρισας. «Η οργάνωση και λειτουργία ενός Διαμετακομιστικού Κέντρου υψηλών προδιαγραφών στη Λάρισα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, εάν θέλουμε πράγματι να προσφέρουμε στον εμπορικό κόσμο τις υποδομές εκείνες που θα ανατάξουν το κλίμα της εμπορικότητας και επιχειρηματικότητας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Παπατόλια για ψηφοδέλτιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με το σταγονόμετρο η συνέχιση της νιτρορύπανσης