««Η αριστερά, όπως κυβέρνησε, άφησε το αποτύπωμα της και αυτό είναι το θετικό από όλη αυτή την περιπέτεια ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς πια δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει τι σημαίνει αριστερά. Το ζήσαμε στο πετσί μας, με αυτό το βαρύ κόστος των 86 δις που μας έφερε ο κ. Τσίπρας μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευσης και… υπερκόπωσης, με τα 200 δις που αποτιμά το κόστος ο κ. Βίζερ. Συνέπειες που πέφτουν στις πλάτες του εργαζόμενου λαού». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξή του στην TRT και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ λέμε ότι θα κερδίζουμε βαθμό ελευθερίας και αξιοπιστίας όσο προχωρούμε σε ένα δυναμικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, όχι μόνον στην οικονομία αλλά και στη δημόσια διοίκηση, στην ασφάλεια στην παιδεία, δημιουργώντας μια εικόνα κανονικότητας για την χώρα». Και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτά τα προγράμματα, σε μεγάλο βαθμό, είναι έτοιμα και θα υλοποιηθούν στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησής μας, τότε που με νωπή λαϊκή εντολή η κυβέρνηση έχει την μεγαλύτερη ισχύ να τα εφαρμόσει. Θα μπορέσουμε στην πράξη να πείσουμε ότι μπορούμε να έχουμε το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα με μείωση πλεονασμάτων». Και υπενθύμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μείωσε τους φορολογικούς συντελεστές στην εστίαση από το 23% στο 13%. Μειώσαμε τους φόρους στα καύσιμα, μειώσαμε την εισφορά αλληλεγγύης. Μπορούμε να πετύχουμε βαθμούς ελευθερίας μεγαλύτερους αν είμαστε συνεπείς στην εφαρμογή μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Αυτό το πρόγραμμα παρουσίασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, ουσιαστικά διαφημίζοντας την Ελλάδα, ως τόπο που μπορούν και πρέπει να έλθουν επενδυτές να επενδύσουν, γιατί θα είναι η χώρα που θα πετύχει το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα τα επόμενα χρόνια εντός της ευρωζώνης και κάλεσε και Ευρωπαίους επενδυτές στην πατρίδα μας. Αυτό είναι το μήνυμά μας, η Ελλάδα μπαίνει σε κανονικότητα, αρκεί να έχει μια αξιόπιστη και σοβαρή πολιτική ηγεσία, αρκεί να έχει μια τέτοια πλειοψηφία στην βουλή που μπορεί με μεταρρυθμίσεις να βγάλει τη χώρα από την κρίση».
Ιδιαίτερα για το ζήτημα της παιδείας, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «έχουμε 15.000 φοιτητές σήμερα, στα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Έχουμε καθηγητές που αυτοχαρακτηρίζονται αριστεροί και οι οποίοι αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια απελευθέρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας και οι ίδιοι πάνε και διδάσκουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε να έχουμε και στην Ελλάδα μη κρατικά Πανεπιστήμια; Η κυβέρνηση μας έλεγε ότι θα δρομολογούσε συνταγματική αναθεώρηση. Αν πράγματι είναι οι εκλογές κοντά, κινδυνεύουμε να χαθεί και αυτή η κοινοβουλευτική περίοδος και να μην έχουμε συνταγματική αναθεώρηση, πού σημαίνει ότι και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν θα αλλάξει και πάλι θα έχουμε σκιαμαχίες για σκάνδαλα και σκανδαλολογίες. Και πάλι θα επέρχονται παραγραφές υπουργών, αν εμπλέκονται σε σκάνδαλα».