Β. Αλεξανδρίδου: «Περισσότερς και ποιοτικότερες ευκαιρίες στις νέες και τους νέους»


 «Αυτό που κυρίως αξιώνει η νέα γενιά σήμερα είναι λίγα – συγκεκριμένα λόγια,

πολλή δουλειά και κυρίως αποτέλεσμα, Και για να έχουμε σήμερα αποτελέσματα

ως χώρα, ως κοινωνία, χρειάζεται να επενδύσουμε, να στηρίξουμε τη νέα γενιά.

Να δώσουμε περισσότερες και ποιοτικότερες ευκαιρίες στις νέες και τους νέους», υποστήριξε η Λαρισαία βουλευτής κα Βάσω Αλεξανδρίδου στην ομιλία της στην 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νεολαίας.

Η κα Βάσω Αλεξανδρίδου καλωσόρισε τις νέες και τους νέους από την Ελλάδα και την Κύπρο και συνεχάρη τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας που δίνουν στη νέα γενιά τη δυνατότητα «να εκφραστεί με τον ανατρεπτικό, τον οραματικό, τον κάποιες φορές εκρηκτικό μα πάντως ιδιαίτερο τρόπο της».

Στην ομιλία της η Λαρισαία βουλευτής αξιολόγησε ως μεγαλύτερη πρόκληση για την κοινωνία και ειδικότερα αυτό που αποκαλείται «πολιτικό σύστημα» «το να ξανακερδίσει τη δικαίως χαμένη εμπιστοσύνη της νέας γενιάς.

Ως νέο μέλος στο Κοινοβούλιο – είπε – πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι νέες και οι νέοι μας σήμερα συνθλίβονται στις μυλόπετρες ενός παρόντος στο οποίο κυριαρχούν η αβεβαιότητα και ανασφάλεια κι ενός μέλλοντος που δεν προμηνύεται κάτι καλύτερο.

Και μάλιστα αυτό συμβαίνει όταν η σημερινή γενιά είναι περισσότερο καταρτισμένη, έχει πολύ περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες από τις προηγούμενες γενιές. Οποία αντίφαση», τόνισε η κα Βάσω Αλεξανδρίδου, η οποία πάντως προέβη στην εκτίμηση ότι «υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον γιατί η Ελλάδα έχει τις δύο βασικές προϋποθέσεις γι’ αυτό: τους ανθρώπους και τον τόπο υπό την έννοια των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Δεν υπάρχουν όμως – πρόσθεσε – μαγικές λύσεις και θαυματοποιοί ούτε το μέλλον φθάνει με τον… αυτόματο πιλότο. Χρειάζεται όραμα, στρατηγική, σχέδιο, εφαρμογή, δουλειά, πείσμα, επιμονή», υποστήριξε η Λαρισαία βουλευτής αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα «χάραξης και υλοποίησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου».

Η κα Βάσω Αλεξανδρίδου έκανε ειδική αναφορά στην οικονομία της γνώσης: «έννοιες όπως έρευνα, τεχνολογία, καινοτομία, εξωστρέφεια πρέπει να τις εντάξουμε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο», προέτρεψε εξαίροντας τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία..

«Άλλωστε – συνέχισε – η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση στην επιστήμη. Και προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές δραστηριοποιούνται σήμερα με επιτυχία στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα του πλανήτη. Την ίδια ώρα, όμως, ένα από τα σημαντικότερα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι η αδυναμία μετασχηματισμού της γνώσης σε προϊόντα και καινοτομία. Τέτοιες διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει και μπορούν να γίνουν, πρέπει να προταχθούν», υποστήριξε, ενώ αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες στην Επιτροπή Έρευνας και τεχνολογίας του Κοινοβουλίου στην οποία είναι μέλος.

Προηγούμενο άρθρο «Διευκρινήσεις σχετικά με την εφαρμογή της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» του Π.Α.Α 2007-2013
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς