Συνεχίστηκε στις 17/1/2012 η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας


Συνεχίστηκε στις 17/1/2012 η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας, σε συνέχεια της από 15/12/2011 συνεδρίασής της, που είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης «Πρόταση του ΤΕΙ/Λ για οργάνωση της εκπαιδευτικής λειτουργίας του, με βάση τη Σχολή».

Μετά από 3,5 ώρες συνεδρίαση και γόνιμο διάλογο, αποφασίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία να προταθεί προς το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων η δημιουργία Σχολής με τίτλο «Τεχνολογικών Επιστημών Ποιότητας Ζωής» με το ακρωνύμιο ΣΤΕΠ και έδρα την Καρδίτσα, την οποία θα απαρτίζουν τα σημερινά 4 Τμήματα του Παραρτήματος Καρδίτσας (Δασοπονίας & Διαχ/σης Φ.Π., Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής & Διαιτολογίας).

Να σημειωθεί ότι η ίδρυση της παραπάνω Σχολής, που αποτέλεσε πρόταση του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας μέσα από εμπεριστατωμένη μελέτη που ήδη είχε κατατεθεί και παρουσιαστεί στην προηγούμενη Γ.Σ., υποστηρίχτηκε με θέρμη και από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Παραρτήματος Καρδίτσας που συμμετείχαν στη σημερινή Γ.Σ..

Τα τακτικά μέλη της Γ.Σ. από το Παράρτημα Καρδίτσας που συμμετείχαν ήταν: ο Δ/ντής Ιωάννης Παπαδόπουλος, οι 4 Προϊστάμενοι των Τμημάτων Δασοπονίας & Διαχ/σης Φ.Π. κ.Ι. Χουλιάρας, Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου κ. Γ. Νταλός, Τεχνολογίας Τροφίμων κ. Αθ. Μανούρας και Διατροφής & Διαιτολογίας κ. Α. Μουλάς, και ο εκπρόσωπος των αναπληρωτών καθηγητών κ. Μ. Σκαρβέλης.

Το πολύ θετικό από τη συνεδρίαση αυτή της Γ.Σ., είναι ότι τα 4 Τμήματα του Παραρτήματος Καρδίτσας διατηρούν την υπόστασή τους, παραμένουν στην πόλη της Καρδίτσας και συνεχίζουν απερίσπαστα το έργο τους, με βάση τα δεδομένα του νέου Νόμου 4009/2011, εφόσον βέβαια δεν υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη από το ΥΠΔΜΘ.

Η Διοίκηση του Παραρτήματος Καρδίτσας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την αμέριστη συμπαράσταση τους: τον κ. Δήμαρχο και κ.κ. Αντιδημάρχων Καρδίτσας, τους κ.κ. Βουλευτές του Νομού Καρδίτσας, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, τον κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς και όσους φορείς της πόλης συνέβαλαν και οδήγησαν σε μια αρχικά πολύ θετική απόφαση για την πόλη της Καρδίτσας και το μέλλον των 4 Τμημάτων του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας.

Ο Διευθυντής

 

 

Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος

Αναπληρωτής Καθηγητής

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και δεν υπάρχει εφησυχασμός, καθώς θα χρειαστεί η υποστήριξη της πρότασης στο Υπουργείο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, ενώ συμπληρωματικά θα πρέπει να προωθηθεί η εξεύρεση μόνιμης λύσης του κτιριακού προβλήματος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση του δικτύου «Περραιβία» στη συζήτηση της βουλής για τον Όλυμπο την ερχόμενη Πέμπτη
Επόμενο άρθρο Ο «Ευρύπυλος» έκοψε την πίτα του με πεζοπορία και φαγοπότι!...