Βάσω Αλεξανδρίδου: «Βιώσιμη διέξοδος από την κρίση με έξυπνες ιδέες –καινοτομία – εξωστρέφεια»


«Με το τρίπτυχο «έξυπνες ιδέες, καινοτομία, εξωστρέφεια» η ελληνική οικονομία μπορεί να βρει γρήγορη και βιώσιμη διέξοδο στην κρίση αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και πάνω απ’ όλα τους νέους επιστήμονες», επισήμανε η βουλευτής Λάρισας κα Βάσω Αλεξανδρίδου σε συνάντηση εργασίας που είχε με τον Ειδικό Γραμματέα Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μανώλη Πατεράκη.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα προγράμματα στήριξης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ όπως είναι για παράδειγμα το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» (η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων παρατάθηκε μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012).

Η κα Βάσω Αλεξανδρίδου έκρινε επιβεβλημένο να επιταχυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης των προγραμμάτων και εκταμίευσης των κονδυλίων, ενώ ανέδειξε τη σημασία στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για τις οποίες είπε ότι αποτελούν τη βάση της ελληνικής οικονομίας και στηρίζουν την απασχόληση.

Μιλώντας γενικότερα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας η κα Βάσω Αλεξανδρίδου προέτρεψε να δοθεί προτεραιότητα στην παραγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών, την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών δομών, την επίτευξη λειτουργικών βελτιώσεων στο εσωτερικό των επιχειρήσεων και την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο «Ευρύπυλος» έκοψε την πίτα του με πεζοπορία και φαγοπότι!...
Επόμενο άρθρο Στην παράκλαμψη Γερακαρίου ο Περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας