Στην παράκλαμψη Γερακαρίου ο Περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας


Επίσκεψη στο δρόμο Λάρισας – Αγιάς και συγκεκριμένα στην παράκαμψη Γερακαρίου, πραγματοποίησαν χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά: «Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνεται πολύ μεγάλη βαρύτητα στα έργα που πραγματοποιούνται στον δρόμο Λάρισας – Αγιάς, δεδομένου ότι θα συμβάλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της ασφάλειας και της προσβασιμότητας, μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσει κανείς στον προορισμό του, από και προς την Αγιά και τα παράλια του νομού. Μέχρι στιγμής τηρείται το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την παράκαμψη Γερακαρίου και, καιρού επιτρέποντος, ο δρόμος  θα παραδοθεί στην κυκλοφορία περί το τέλος Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένα έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 6.500.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας τόνισε από τη μεριά της: «Επισκεφτήκαμε τον δρόμο Λάρισας – Αγιάς και συγκεκριμένα την παράκαμψη στο Γερακάρι, προκειμένου να διαπιστώσουμε αφενός την πρόοδο των εργασιών κι αφετέρου αν τηρούνται όλες οι κατάλληλες σημάνσεις παράκαμψης, προκειμένου να διασφαλιστούν συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς. Προς αυτή την κατεύθυνση βρισκόμαστε σε συνεχή στενή συνεργασία με την Αστυνομία, η παρουσία της οποίας είναι αδιάλειπτη σε όλα τα απαιτούμενα σημεία. Ζητούμε βεβαίως την κατανόηση των οδηγών που υφίστανται μία προσωρινή ταλαιπωρία εξαιτίας της εκτροπής της κυκλοφορίας. Θεωρούμε όμως ότι η κατασκευή αυτού του δρόμου θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα, καθώς η πρόσβαση τόσο στην Αγιά όσο και στα παράλια του νομού θα είναι πολύ πιο εύκολη, πιο γρήγορη και ασφαλής, με άμεσο αντίκτυπο και στην ανάπτυξη του τουρισμού. Η παράκαμψη Γερακαρίου, που είχε ξεκινήσει από την θητεία μας στην Νομαρχία, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς κι αναμένεται άμεσα να παραδοθεί στην κυκλοφορία».

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα για το κλείσιμο των έργων, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, έχει ως εξής:

Μέχρι 22-1-2012 θα διακοπεί η διέλευση των οχημάτων από τον δρόμο Λάρισας – Αγιάς και συγκεκριμένα στο Δημοτικό διαμέρισμα Γερακαρίου .

Η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται διαμέσου Ανάβρας με κατεύθυνση προς το Βαθύρεμα και αντιστρόφως.

Από την Δευτέρα 23-1-2012 και ώρα 09.00 μέχρι 5-2-2012 θα διακοπεί η διέλευση των οχημάτων από τον δρόμο Λάρισας – Αγιάς και συγκεκριμένα στην διασταύρωση προς Νεοχώρι (Πλασιά) – Καστρί – Καλαμάκι.

 Η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται διαμέσου Νεοχωρίου (Πλασιάς) –  Ανάβρας προς το Βαθύρεμα και αντιστρόφως.

Η κυκλοφορία των οχημάτων , προς Αγιά αλλά και προς Λάρισα θα γίνεται από τις παραπάνω παρακάμψεις οι οποίες θα είναι με τις κατάλληλες σημάνσεις παράκαμψης.

Κατά την επίσκεψή τους κ. Αγοραστός και η κ. Καραλαριώτου συνοδευόταν από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας,  που αποτελούνταν από τον Διευθυντή κ. Χρ. Λυτροκάπη, τον προϊστάμενο του Τμήματος κ. Συγκοινωνιακών Έργων κ. Αθαν. Παπαδόπουλο, τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου κ. Χρ. Καραμπούζη και τον μηχανικό της Διεύθυνσης κ. Χρ. Αντωνίου,  και τον Δημοτικό Σύμβουλο Αγιάς κ. Β. Λέτσιο.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βάσω Αλεξανδρίδου: «Βιώσιμη διέξοδος από την κρίση με έξυπνες ιδέες –καινοτομία – εξωστρέφεια»
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση στην Ελασσόνα με θέμα: «Η Ελληνική Κτηνοτροφία μπροστά στις προσκλήσεις της νέας ΚΑΠ»