«Το δέλεαρ για την επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος ήταν ότι αυτή θα έφερνε αυτόματα μείωση της τιμής του γάλακτος στο ράφι, άρα θα είχε όφελος ο καταναλωτής». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον Real fm Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο κ. Λάζαρο Θεοδωρακίδη με αφορμή την απάντηση που έλαβε από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Τεληγιορίδου σε σχετική ερώτησή του. Όπως είπε ο παραιτηθείς το 2014 για την διαφωνία του με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «η απάντηση της αρμόδιας υφυπουργού είναι αποκαλυπτική. Ότι ουδέν εξ αυτών δεν επιβεβαιώθηκε. Δηλαδή, δεν υπήρξε μείωση της τιμής στο ράφι. Αντιθέτως, η ρύθμιση αυτή έφερε αρνητικές συνέπειες και δημιούργησε προβλήματα στους παραγωγούς, πιέζοντας την τιμή παραγωγού προς τα κάτω. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν, άρα κάποιοι κερδοσκόπησαν απ’ αυτό σε βάρος και του καταναλωτή και του παραγωγού».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφερόμενος στο κλίμα που επεβλήθη η επιμήκυνση της διαρκείας ζωής στο γάλα υπενθύμισε ότι «ήταν ένας ορυμαγδός αυτό που ζούσαμε, ήταν πρώτη είδηση στα ΜΜΕ. Στα δελτία των 8 η εργαλειοθήκη παρουσιαζόταν σαν οι πλάκες του Μωυσέως, η εξ αποκαλύψεως αλήθεια που έπρεπε να υιοθετηθεί σε όλα της τα σημεία. Δεν βάλλω συλλήβδην κατά της εργαλειοθήκης, αλλά υπήρχαν και λανθασμένες προσεγγίσεις, όπως αποδείχθηκε από τη ζωή. 5 χρόνια, λοιπόν, μετά την επιμήκυνση από τις 5 μέρες στις 7 –η αξίωση ήταν τότε να πάει στις 11 ημέρες και η δική μου η παραίτηση και άλλων συναδέλφων την περιόρισαν στις 7- βλέπουμε ότι το μέτρο αυτό δεν απέδωσε. Βεβαίως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, τότε ως αντιπολίτευση, διαρρήγνυε τα ιμάτιά της και έλεγε ότι θα το επαναφέρει στις 5 ημέρες. Όχι μόνον δεν το επανέφερε στις 5 ημέρες, δεν το κράτησε ούτε στις 7, αλλά με απόφαση της κυβέρνησης έχουμε πλήρη απελευθέρωση της διάρκειας του γάλακτος, και ουσιαστικά έχουμε το οξύμωρο να μιλάμε για φρέσκο γάλα αορίστου διαρκείας! Ο γαλακτοβιομήχανος, ο παρασκευαστής μπορεί να ορίσει την ημέρα που εκείνος κρίνει ότι έχει διάρκεια ζωής το γάλα που προσφέρει στον καταναλωτή».
Ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε λόγο για «ηθική ικανοποίηση» από την απόφαση της κυβέρνησης να τεθεί εκ νέου το θέμα στον ΟΟΣΑ, ενώ σημείωσε με νόημα ότι «η ζωή είναι αυτή που επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τις προσδοκίες και νομίζω ότι αν οι αριθμοί δεν συμφωνούν μαζί μας, το να λέμε τόσο χειρότερο για τους αριθμούς, είναι μια λάθος προσέγγιση. Η πραγματικότητα δείχνει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Μακάρι σας λέω να μην είχε γίνει όλη αυτή η αναταραχή που προκλήθηκε με την τότε υιοθέτηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Αλλά έστω και τώρα, νομίζω είναι σωστό να προβούμε στις διορθωτικές εκείνες κινήσεις που επιβάλει η ίδια η πραγματικότητα».