«Οι συγχωνεύσεις των πανεπιστημίων έγιναν χωρίς κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, με ακατάλληλο τρόπο, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν η ΑΔΙΠ.Η Έκθεσή της επιβεβαιώνει, ξεκάθαρα, όσα είχα επισημάνει τον Ιανουάριο του 2019, ως Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, στο νομοσχέδιο για την απορρόφηση του ΤΕΙ από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.»
Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στη συνεδρίαση τηςΕπιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία διεξήχθη εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η Δημοκρατία δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς
Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι οι επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν ως παντογνώστες και παρουσίαζαν ως οπισθοδρομικό όποιον είχε αντίθετη άποψη, ενώ σε σχέση με τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ σημείωσε:
«Ο κ. Φίλης πρωτοστάτησεστην κινητοποίηση, ενώ ο κ. Γαβρόγλου καλούσε ενισχύσεις μέσω διαδικτύου. Μιλάτε για “δημοκρατικά δικαιώματα”, λέγοντας ότι “η Υπουργός δεν ξέρει από λαϊκούς αγώνες” και ότι ξέρετε δήθεν εσείς.
Η Δημοκρατία, κύριε Φίλη, δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς! Αυτά έχουν τελειώσει! Εμείς είμαστε οι πραγματικοί δημοκράτες!
Αλήθεια, τι έχετε να πείτε για τον αγώνα των γονιών, που μοχθούν και πληρώνουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αγωνιώντας για το αν θα τους επιτεθούν ροπαλοφόροι και κακοποιοί, που αλώνιζαν μέχρι πρότινος στα πανεπιστήμια;
Μιλήσατε για “σκοτεινές εποχές” κυρία Τζούφη. Υπάρχει, άραγε, πιο σκοτεινό κεφάλαιο από την ανομία, που υπήρχε μέχρι πρότινος,στα ελληνικά πανεπιστήμια; Αυτό το άσυλο θέλετε καιυπερασπίζεστε τηνανομία! Συνειδητά ή ασυνείδητα. Όλα,όμως, αλλάζουν και η κυβέρνησή μας εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας παντού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε θνησιγενή τμήματα
Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ υπενθύμισε ότι, ως Τομεάρχης Παιδείας, είχε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως το σχέδιο των συγχωνεύσεων περιελάμβανε Τμήματα, που θα αποδειχθούν θνησιγενή, υπογραμμίζοντας:
«Όπως αναφέρει η Έκθεση, η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φοιτητικού πληθυσμού στην Ευρώπη και, ταυτόχρονα, το χαμηλότερο ποσοστό αποφοίτων! Σύμφωνα, δε, με τη Eurostat, η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χειρότερο ποσοστό ανεργίας ατόμων ηλικίας 25-64 ετών, με τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά τα Σκόπια!
Επίσης, βάσει των στοιχείων του ΟΟΣΑ, έχουμε τα χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης στους πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης, τόσο συνολικά, όσο και ανά επίπεδο εκπαίδευσης!
Το μόνο, που είχε πει ο κ. Γαβρόγλου, ήταν ότι οι σπουδές δεν αφορούν την επαγγελματική αποκατάσταση πρώτιστα, αλλά την καλλιέργεια!».
Εμπιστευόμαστε την ΑΔΙΠ-Αναβαθμίζουμε την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας, τόνισε:
«Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχωρά σε βελτιώσεις μαζί με τους καθηγητές, τους φοιτητές, τις μεγάλες και ισχυρές πλειοψηφίες, που θέλουν την πρόοδο της Ακαδημίας της Πατρίδας και, βέβαια, μαζί με την ΑΔΙΠ, που, όπως έχουμε πει και κατά το παρελθόν, την εμπιστευόμαστε και οφείλουμε να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της σε κάθε εγχείρημα, που αφορά την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας».