Ειδήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα


Συνάντηση με την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα κα Hermine Poppeller είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενδεχόμενα συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Η Πρέσβης ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη για την δράση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την οργανωτική δομή και τα έργα της. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε δράσεις επιχειρηματικότητας και τουρισμού, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της οικονομίας αλλά και της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός όσο και η Πρέσβης κ. Poppeller, υπογράμμισαν τις παραδοσιακές σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και τις δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως ο αθλητισμός, η επιχειρηματικότητα, η οικονομία, ο τουρισμός, κ.α. Η Πρέσβης άκουσε με έκπληξη τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να τις μιλάει για την άρια «Popoli di Tessaglia» που έχει συνθέσει ο Μότσαρτ εμπνευσμένος από τη βασίλισσα Άλκηστις των Φερών.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Αγοραστός πρόσφερε στην Πρέσβη αναμνηστικά για την επίσκεψή της στη Θεσσαλία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό κλειστό γυμναστήριο στην Αγιά
Επόμενο άρθρο Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών είχε ο Δήμαρχος Τεμπών