Έκθεση ζωγραφικής της Χάρις Τσεκούρα στον Μύλο του Παππά


Tags |

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθιωτών Λάρισας «Οι Σελλοί του Ολύμπου» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ελασσονιτών «Δίκτυο Περραιβία» παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μούσες του Ολύμπου» της διεθνούς φήμης  Λαρισαίας ζωγράφου κ. Χάρις Τσεκούρα.

Η έκθεση ζωγραφικής θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00 στον Μύλο του Παππά (ισόγεια αίθουσα – κεντρικό κτήριο).

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 18-25 Ιανουαρίου 2020.

Η ζωγράφος Χάρις Τσεκούρα γεννήθηκε στην Ελασσόνα. Ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο και στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ. Εκθέτει τη ζωγραφική της από το 1980 στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γράφει στίχους, μουσική και τραγουδάει, έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς ερμηνευτές στην δισκογραφία.

Είναι μέλος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος.

Γράφει και εικονογραφεί βιβλία για παιδιά.

Ασχολήθηκε με το θέατρο κατασκευάζοντας σκηνικά και κοστούμια.

Η ζωγραφική της αντλεί τη δύναμή της από τη σύνδεσή της με τη μεγάλη ζωγραφική της παράδοσής μας και από την καθαρή ματιά της, που παρατηρεί τον κόσμο, κυρίως τον ψυχικό.

Τα χρώματά της έχουν πάνω απ’ όλα το χρώμα της ίδιας της ζωής. Επιστρατεύοντάς τα, καταφέρνει να υμνεί τον θρίαμβο της φύσης, προσδοκώντας πάντα την αναγέννησή της.