Ειδήσεις

Εισαγωγικό εργαστήριο γραφής με θέμα τον χρόνο


Οι Εκδόσεις Χαραμάδα και η ομάδα χοροθεάτρου  OFF ART, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Eπιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιάννη Αντάμη «Λεγεώνα», την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Τόνια Τσαρούχα, αναγνώστρια, ο Χάρης Γεωργούλας, δημοσιογράφος και ο συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Πόλεμος των Εσωτερικών Ινδιών έχει τελειώσει και η Τετραρχία ετοιμάζεται να δώσει λύση στο μεγαλύτερο μυστήριο πραγματοποιώντας την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Θάνατο.Την ίδια ώρα, σε ένα από τα νησιά του Μεταρχιπελάγους, στη χώρα των Γαζαρηνών, στη Διαρκή Σύνοδο του Άγρυπνου Διευθυντηρίου, κάτω από τα σανίδια μιας αίθουσας χορού και μέσα σε μια επιστολή, γραμμένη ένα βράδυ μες στο κελί μιας φυλακής, άλλα νέα και απρόσκλητα μυστήρια γεννιούνται. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το Σαββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στον χώρο του Μύλου, ο Γιάννης Αντάμης θα εισηγηθεί ένα εισαγωγικό εργαστήριο γραφής, αφιερωμένο στο θέμα ΧΡΟΝΟΣ, με ελεύθερη είσοδο.

Ο χρόνος αποτελεί το οξυγόνο της αφήγησης. Μέσα στον χρόνο ζούμε κι εμείς και οι ιστορίες μας. Χάρη στη διάσταση ανάμεσα στον πραγματικό και τον αφηγηματικό χρόνο μπορούμε και περνάμε από τη ζωή στη λογοτεχνία.

Το εργαστήριο θα αποτελέσει την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων, προκειμένου να αναζητηθούν και να δημιουργηθούν κείμενα, ποιήματα και διηγήματα, με θέμα τον χρόνο, τα οποία και θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Open Nights, την Άνοιξη του 2020 στη Λάρισα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας σχετικά με το εισαγωγικό σεμινάριο: 6972311320

Ο Γιάννης Αντάμης γεννήθηκε στον Βόλο το 1975. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Πριγκιποδουλειές» (Οξύ 2006), «Σχέδιο Τρόμου» (Οξύ 2007), «Κατά τον Δαίμονα Εαυτού» (Τόπος 2008), «Το Ανταμομπίλ» (Χαραμάδα 2017) και «Λεγεώνα» (Χαραμάδα 2019). Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά («El Proyecto», S.T.I. 2015) και στα γαλλικά («DragonCramé», Lior 2018), ενώ ένα διήγημά του έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία «Το Ελληνικό Φανταστικό Διήγημα» (Αίολος 2012).

Επίσης, έχει δημοσιεύσει άλλους 46 τίτλους στον ιστότοποdreamtigers.gr. Από το 2018 είναι συντονιστής στα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθρο Α. Βαγενά: Αύξηση του κατώτατου μισθού προτείνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Επόμενο άρθρο Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Δήμο Λαρισαίων