Ειδήσεις

Έκθεση του Λάζαρου Μαράβα στο Χατζηγιάννειο


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων παρουσιάζει στην αίθουσα Τ. Τλούπα στο Χατζηγιάννειο, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30, τον Λαρισαίο εικαστικό καλλιτέχνη Λάζαρο Μαράβα.

Να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη ατομική έκθεση του σύγχρονου εικαστικού στην πόλη του.

Ο ίδιος, είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Νίκο Κεσανλή. Τελείωσε σκηνογραφία στο εργαστήριο του Β. Βασιλειάδη.

Το τρίτο έτος των σπουδών του, εργάστηκε στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Santa Grouz στη Αμερική. Δυο χρόνια μετά, πραγματοποιεί την διπλωματική του στο Los Angeles.

Από το 1990 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Έχει  παρουσιάσει 17 ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πολλά από τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 23 Μαρτίου 2020. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο από 10:00 – 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

Σημείωμα του καλλιτέχνη:

// Το τοπίο την ημέρα βγάζει άρωμα αλλά το βράδυ ήχο //

Με αυτή την σκέψη συνεχίζω να παρασύρομαι ως εικαστικός καλλιτέχνης.

Σ’ ένα νυχτερινό ταξίδι με τοπία που προδίδουν το πέρασμά μου από εκεί. Σ’ ένα ταξίδι μοναχικό γεμάτο  εικόνες. Εικόνες, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Μόσχα, η Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, τα νησιά, αλλά και τα χωριά, γίνονται αφορμή για έναν διάλογο μεταξύ του έργου και του θεατή.

Η εικόνα  είναι ατομική και πάντα διαφορετική για τον καθένα. Αυτό καλούμαι να μεταφράσω κάθε φορά που ο ίδιος εκτίθεμαι μέσα από τα έργα μου.

Σας καλώ  σ’ αυτό το ταξίδι των εικόνων και θα ήθελα  να αφιερώσω την 17η ατομική έκθεση, στους γονείς μου που θα ήθελα να ήταν σήμερα κοντά μου, όπως όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν δίπλα μου στο ταξίδι της γνώσης και του πολιτισμού.

Ευχαριστώ θερμά την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον κύριο Πάνο Σάπκα για την τιμή και την εμπιστοσύνη του να παρουσιάσω τη δουλειά μου στην γενέτειρά μου.

Με τιμή,

 Λάζαρος Μαράβας.

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτικό εργαστήρι στο Μουσικότροπο
Επόμενο άρθρο Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τοπικών Αρχών η Ρένα Καραλαριώτου