Ειδήσεις

Κάλεσμα για συμμετοχή σε εθελοντική αιμοδοσία


Εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, διαπιστώθηκε οτι δεν υπάρχουν αποθεματικά αίματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λαρισας (Νοσοκομειο αναφορας για ασθενεις με COVID 19) και στη Θεσσαλία γενικότερα.

Η διευθύντρια της μονάδας αιμοδοσίας του ΠΓΝ Λάρισας, ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής καλούν ανοικτά όλους τους πολίτες της πόλης σε  εθελοντική αιμοδοσία.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας (ΑΠ 291/09/03/2020)  έχει προγραμματιστεί εθελοντική αιμοδοσία, η οποία ξεκινά την Πέμπτη 26/3/2020. Για να παρακαμφθούν πιθανοί δισταγμοί προσέλευσης στο Νοσοκομείο, το συνεργείο θα κανει αιμοληψίες στο κέντρο της πόλης, εκτός Νοσοκομείου, στον χώρο του κοινωνικού ιατρείου (κτιριο Κατσιγρα στην Πλατεια Ταχυδρομειου) με ωραριο λειτουργιας:

 

  • Πέμπτη και Παρασκευή, 26 και 27/3, 8.30-14.30
  • Απο Δευτέρα 20/3, 30-18.30.

 

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα τηρηθούν όλες προδιαγραφές για προφύλαξη μετάδοσης απο κορωνοϊό.

Για τη μετάβαση στον χώρο της αιμοδοσίας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη βεβαίωση τυπου Β – μετάβαση για ιατρικές υπηρεσίες- και το τηλεφωνο 2413502256-60 για επιβεβαιωση. Εναλλάκτικα μπορείτε να χρησιμοπποιήσετε ιδιόχειρη βεβαίωση μετακίνησης.

Θα χορηγείται βεβαιωση αιμοδοσίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα μελη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής άρχισαν εθελοντικη αιμοδοσια στο Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο από τη Δευτέρα 23/3/20.

 

Το Τμήμα Ιατρικής στηριζει την κοινωνια που δοκιμαζεται.

 

 

Θ.  Καραχαλιος

Καθηγητής Ορθοπαιδικης

 

Δ.  Κυριακου

Καθηγήτρια  Ιατρικής των Μεταγγίσεων, Δ/τρια Μονάδος Αιμοδοσίας  ΠΓΝΛ

 

Α.  Γιανουκας

Καθηγητής  Αγγειοχειρουργικής και Πρόεδρος του Τμηματος  Ιατρικης

Προηγούμενο άρθρο Ο ΕΛΓΑ στη ΔΕ Αρμενίου - Κιλελέρ για πρώτες εκτιμήσεις ζημιών
Επόμενο άρθρο Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας για την πανδημία