- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Η κρίση ως ευκαιρία για περισσότερη Ευρώπη!

«Είναι αλήθεια ότι αυτή η κρίση ταρακουνάει και τα θεμέλια της ΕΕ. Η Ελλάδα με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ότι είχε γρήγορα αντανακλαστικά και είναι από τις χώρες, κατά κοινή ομολογία, που αντέδρασαν άμεσα. Έλαβε συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπισή του, να αντέξει το σύστημα της υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε γειτονικές μας χώρες που πραγματικά θρηνούνε χιλιάδες θύματα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στον Astra tv και στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» με τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μαρέδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μαζί με άλλους ηγέτες πρωτοστατεί αυτήν την κρίσιμη ώρα, σε πρωτοβουλίες και προς την ΕΕ, προκειμένου η κρίση να γίνει μια ευκαιρία για περισσότερη Ευρώπη. Να ξαναδούμε δηλαδή την Ευρώπη, την πορεία της και να αλλάξουμε ρότα. Δυστυχώς, η Ευρώπη μπορεί να είναι ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας, αλλά υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Γιατί αν εξαιρέσει κανείς την Κοινή Νομισματική Πολιτική -που και αυτή δεν είναι κοινή για το σύνολο των 27 κρατών μελών της ΕΕ, αλλά για ένα μέρος που είναι στο ευρώ- και την Κοινή Αγροτική Πολιτική που και αυτή τα τελευταία χρόνια ψαλιδίζεται, στους υπόλοιπους τομείς δεν έχουμε ουσιαστικά κοινές πολιτικές. Το έλλειμμα αυτό φάνηκε και στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα με την περιπέτεια μετά την “αραβική άνοιξη”, στον πόλεμο στη Συρία και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουμε με την κρίση του μεταναστευτικού.

Η κρίση αυτή μπορεί να είναι μια ευκαιρία να ξαναδούμε με πιο γρήγορο βηματισμό την ενοποίηση της ΕΕ, να ξαναδούμε το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη, να ξαναδούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, αλλά και το ευρωπαϊκό σύστημα υγείας και πως θα υπάρχει στην πράξη αλληλεγγύη όλων των κρατών μελών της ΕΕ».

Αναφορικά με το ζήτημα που ετέθη για το ευρωομόλογο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «σίγουρα θα είναι μια ασπίδα στην οικονομία της ΕΕ η θέσπιση του ευρωομολόγου, θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη θωράκιση της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία, όπως και όλες οι οικονομίες του πλανήτη, πλήττονται και δοκιμάζονται από αυτή την υγειονομική κρίση».

 

Ευγνωμοσύνη στους ήρωες

Για τα περιοριστικά μέτρα κίνησης, ο κυβερνητικός βουλευτής τόνισε ότι «το βασικό είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των λοιμωξιολόγων, της Πολιτείας, να μένουμε στο σπίτι, να μην επιτρέψουμε τη διευκόλυνση της μετάδοσης του ιού, να ασθενήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι. Αυτοί που σήμερα βρίσκονται στα νοσοκομεία να αναρρώσουν, να δώσουμε τον χρόνο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στους υγειονομικούς, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φαρμακοποιούς, όλοι όσοι εργάζονται αυτή την ώρα για να σταθεί η κοινωνία μας όρθια. Και δεν είναι λίγοι. Είναι οι ένστολοι, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, οι μεταφορείς, οι ντελιβεράδες, στην καθαριότητα, στην αποκομιδή των απορριμμάτων, όλοι αυτοί που εργάζονται σήμερα, προκειμένου να μην σταματήσει η λειτουργία της Πολιτείας. Λοιπόν, τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη, ευχαριστίες και με την ευκαιρία, μαζί με τις ευχές για περαστικά σε όλους όσοι ασθενούν αυτές τις μέρες, να ευχηθούμε και στον συνάδελφό μας τον Χρήστο Κέλλα να έχει ταχεία ανάρρωση και γρήγορα να επανέλθει στα καθήκοντά του».