Ειδήσεις

Μάξιμος: Υπευθυνότητα και όχι πλειοδοσία υποσχέσεων για κορονοϊό


«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να υπάρχει ένα restart, μια επανεκκίνηση, και της ευρωπαϊκής ιδέας, του ευρωπαϊκού οράματος. Εάν οι ηγεσίες δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, τότε φοβούμαι ότι το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα της ΕΕ, που χάρισε ειρήνη και ευημερία για σχεδόν 7 δεκαετίες μετά τον Β´ Παγκόσμιο πόλεμο, σε μια Ευρώπη που δυο φορές αιματοκυλίστηκε με παγκόσμιους πολέμους, δεν θα έχει βιωσιμότητα. Δεν θέλω να το πιστεύω. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα βγούμε σοφότεροι και πιο δυνατοί από αυτή τη δοκιμασία της κρίσης». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του ASTRATV, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο κ. Απόστολο Ράιδο.

 

Έκπληξη από το “μαύρο πρόβατο” 

Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε, επίσης, ότι «η αντιμετώπιση μέχρι τώρα της κρίσης από τη χώρα μας ήταν επιτυχής κατά κοινή ομολογία. Και η Ελλάδα από ”μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης που ήταν την προηγούμενη δεκαετία, λόγω της οικονομικής κρίσης, αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα. Ένα παράδειγμα που προκάλεσε θετική έκπληξη σε όλο τον κόσμο. Την ώρα που γύρω μας μετρούνε χιλιάδες θύματα, στη χώρα μας είναι κάτω από 100. Και αυτό νομίζω οφείλεται στην αποτελεσματική διαχείριση αυτής της υγειονομικής βόμβας, της πανδημίας, από την κυβέρνηση της ΝΔ, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη». Και πρόσθεσε «θέλω να επαινέσω τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ακολουθούνε, θα έλεγα πειθαρχούνε στις οδηγίες των επιστημόνων, στις οδηγίες της πολιτείας, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά της νόσου, να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης, για να μπορέσει να ανταποκριθεί το εθνικό σύστημα υγείας στο πρόβλημα. Και βεβαίως να επαινέσω τους ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, όλους όσοι εργάζονται στηρίζοντας το εθνικό σύστημα υγείας, το δημόσιο σύστημα υγείας αυτές τις δύσκολες ώρες».

 

Όποιος καεί στον χυλό… 

Σχετικά με την οικονομία ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι η «κυβέρνηση έδειξε και εδώ ότι έχει σχέδιο. Έλαβε μια σειρά μέτρων άμεσα που καλύπτουν 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, πάνω από 600.000 επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται άμεσα ή έμμεσα, είτε με οδηγία της κυβέρνησης έκλεισαν προκειμένου να σταματήσει η αλυσίδα της διασποράς. Και θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα με την ίδια αποφασιστικότητα και συνέπεια και σύνεση και υπευθυνότητα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας». Ενώ για τις προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα σημείωσε ότι «όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι, έχουμε δει στο παρελθόν και το “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” και το ”παράλληλο πρόγραμμα”, τα οποία ήταν ασκήσεις επί χάρτου. Γιατί όταν κλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα εφαρμόσει στην πράξη, δεν είδαμε να υλοποιούνται. Θα έλεγα λοιπόν ότι χρειάζεται περισσότερη σύνεση, λιγότερη πλειοδοσία υποσχέσεων αυτή την ώρα».

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020
Επόμενο άρθρο Ανάδειξη Καλών Πρακτικών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας