Ειδήσεις

Ξεκινά στο Δ. Κιλελέρ η διαχείριση των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων


Από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Κιλελέρ ανακοινώνεται στους παραγωγούς – χρήστες φυτοφαρμάκων ότι στα πλαίσια του προγράμματος ορθής διαχείρισης των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων που εφαρμόζει ο Δήμος θα πραγματοποιηθεί συλλογή κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες ως εξής:

Πέμπτη   7-5-20

08:30 Μελία συνεταιρισμός

09:30 Γλαύκη γεφυροπλάστιγγα

10:30 Πλατύκαμπος δημαρχείο

11:30 Γαλήνη συνεταιρισμός

12:00 Ομορφοχώρι

13:00 Χάλκη συνεταιρισμός – αποθήκες

Παρασκευή 8-5-20

08:30 Άγιοι Ανάργυροι  αποθήκες στην είσοδο  από Νίκαια

09:30 Ζάππειο  αποθήκες συνεταιρισμού

10:30 Νίκαια γεφυροπλάστιγγα Αγροτικού Συνεταιρισμού

11:30 Δοξαρά  κοινότητα

12:00 Μικρό Βουνό πλατεία

12:30 Βούβαινα πλατεία

13:00 Μαυροβούνι πλατεία

Σάββατο     16-5-20

08:30 Μ. Μοναστήρι   κοινότητα

09:30 Αρμένιο ιατρείο

10:30 Νίκη αποθήκες

11:30 Κιλελέρ δημαρχείο

12:30 Καλαμάκι  πλατεία

13:00 Μέλισσα γραφείο κοινότητας

Σε δήλωση της η  αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το πρόγραμμα ορθής διαχείρισης των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων έχει ως στόχο την επίλυση του προβλήματος που διογκώνεται λόγω  της παραγωγής αποβλήτων  από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες κατά την διαχείριση των συσκευασιών τους. Πρακτικά, το φαινόμενο είναι έντονο στους Δήμους με μεγάλες αγροτικές εκτάσεις όπως και ο δικός μας. Συνήθως οι συσκευασίες φυτοφαρμάκων απορρίπτονται μετά το άδειασμά τους στα σημεία υδροληψίας, όπου χρησιμοποιήθηκαν, θέτοντας σε  κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Βασικός στόχος για την αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών είναι η διαλογή και συλλογή τους από τον ίδιο το χρήστη  έτσι ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα απόβλητα. Οι αγρότες της περιοχής μας γνωρίζουν ότι η φύση είναι αξία. χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει ζωή, δημιουργία, εξέλιξη και μέλλον. Η επέμβαση του ανθρώπου στη φύση είναι και αναγκαία και αναπόφευκτη. Περιορίζονται όμως ή εκλείπουν οι ζημιογόνες επιδράσεις όταν εφαρμοστούν νέοι τρόποι διαχείρισης της επιστημονικής και τεχνολογικής δύναμης, όταν οι αγρότες ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα οικολογικής διαχείρισης των φυτοπροστατευτικών συσκευασιών. Ο Δήμος Κιλελέρ καταδεικνύοντας με σαφήνεια τις οικολογικές του ευαισθησίες συμμετέχει στο πρόγραμμα  συλλογής κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Καλούμε τους αγρότες να επιδείξουν την αρμόζουσα ευαισθησία, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αποδεικνύοντας έτσι ότι η αποφυγή της ρύπανσης της φύσης είναι πρωτίστως θέμα ιδεολογίας, κοινωνικών αρχών, σχέσεων και αξιών».

Στη συλλογή των κενών συσκευασιών οι αγρότες και οι πρόεδροι των κοινοτήτων πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με τους  αντιδημάρχους ΔΕ Αρμενίου Κιλελέρ Γιάννη Μπακαλόπουλο, Νίκαιας – Κραννώνα Αχιλλέα Χατζούλη και Πλατυκάμπου Χρήστο Χατζούλη. Αγρότες των οποίων τα χωρία δεν αναγράφονται στο παραπάνω πρόγραμμα μπορούν να παραδίδουν τις κενές πλαστικές συσκευασίες φυτοφαρμάκων στο πλησιέστερο για αυτούς σημείο συλλογής.

 

Προηγούμενο άρθρο 6.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια για ηχοπετάσματα κατά μήκος των γραμμών του ΟΣΕ
Επόμενο άρθρο ΕΝΚΑ Θεσσαλίας: Προσπάθεια εξαπάτησης και υποκλοπής κωδικών