Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Άνθρακες ο θησαυρός για την επιστρεπτέα προκαταβολή


Ακόμα μία διατυμπανισμένη και πολυδιαφημισμένη παροχή της ΝΔ προς τους επιχειρηματίες, αυτή της «επιστρεπτέας προκαταβολής», έσκασε σαν φούσκα στον αέρα.

Από τα πρώτα υποτιθέμενα μέτρα στήριξης, που έλαβε η κυβέρνηση, ήταν αυτή του με ευνοϊκούς όρους δανεισμού προς κάθε νομικής μορφής ιδιωτική επιχείρηση, που ονομάστηκε «επιστρεπτέα προκαταβολή». Αυτός ο δανεισμός είναι πράγματι ευνοϊκός για τις επιχειρήσεις, γιατί πρόκειται για δανεισμό απευθείας από το κράτος και όχι από τις τράπεζες και γιατί έχει ευνοϊκούς όρους, δηλαδή χαμηλό επιτόκιο και μεγάλη περίοδο χάριτος.

Δυστυχώς, όμως, ελάχιστες από τις επιχειρήσεις, που έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει αίτηση, φαίνεται να δικαιούνται αυτό το δάνειο. Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, μόλις το 15% των επιχειρήσεων δεν έχουν αποκλειστεί. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν δεν έχουν λάβει καν εξηγήσεις για την απόρριψή τους.

Πολύ ικανή, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ στην επικοινωνιακή πολιτική, αλλά, δυστυχώς, η πραγματικότητα της οικονομίας, ιδίως όσον αφορά στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τους διαψεύδει.

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση του ΣΒΘΣΕ για τις χρεώσεις στις Συμβάσεις Φυσικού Αερίου Βιομηχανικών Πελατών