Ειδήσεις

Μάξιμος: Το ότι συνομιλούμε με την Τουρκία δεν σημαίνει ότι υποχωρούμε


«Είναι θετικό, αναμφίβολα, ότι υπάρχει πια ένας δίαυλος επικοινωνίας, που είχε σταματήσει εδώ και καιρό, μετά την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας τον Ταγίπ Ερντογάν. Νομίζω ότι θα πρέπει να συνομιλούμε χωρίς να σημαίνει αυτό ότι κάνουμε υποχωρήσεις, ότι δεχόμαστε ότι υπάρχουν άλλα ζητήματα τα οποία μπορούμε να θέσουμε στην Χάγη, στην διεθνή διαιτησία, άλλα ζητήματα πέραν της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και κατ’ επέκταση της ΑΟΖ». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της TRT και στη δημοσιογράφο κ. Βάσω Οικονόμου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «όταν κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, εμπλέκεται σε επεισόδιο στην Μεσόγειο με φρεγάτα γαλλική, όταν κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, παζαρεύει οπλικά συστήματα με τη Ρωσία, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα ζήτημα. Όλ’ αυτά δείχνουν ότι η Ευρώπη χρειάζεται ακόμη πολύ χρόνο για να αποκτήσει ενιαία φωνή και ενιαία στάση στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, που έχουν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική και κυρίως με τα σύνορα της Ευρώπης».

 

Ιερό δικαίωμα η διαμαρτυρία, αλλά…

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που εισάγεται σήμερα για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία προεδρεύει ο κ. Χαρακόπουλος, υπογράμμισε ότι «πρέπει να μπει μια τάξη. Ιερό το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, αλλά ιερό και το δικαίωμα της πόλης να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της, την οικονομική και γενικότερα την κοινωνική ζωή. Επειδή το γραφείο μου βρίσκεται, όπως και τα περισσότερα γραφεία των βουλευτών εξ επαρχίας, σε αυτό το κτίριο που εκμισθώνει η Βουλή των Ελλήνων στην πλατεία Συντάγματος, σχεδόν καθημερινά βλέπουμε πορείες, διαμαρτυρίες. Οι περισσότερες εξ αυτών είναι μερικών δεκάδων, άντε εκατοντάδων ανθρώπων, και γίνονται αφορμή  να παραλύει το ιστορικό κέντρο, η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Κι αυτές οι πορείες που είναι μερικών δεκάδων διαμαρτυρομένων δεν θα απαγορευτούν, αλλά θα γίνονται όπως στον υπόλοιπο κόσμο σε μια λωρίδα ή σε ένα πεζοδρόμιο. Ανάλογα με τον όγκο και την δυναμική που έχει μια πορεία θα δίνεται και ο αντίστοιχος χώρος της διαμαρτυρίας για να μην επέρχεται με το παραμικρό παράλυση της ζωής της πόλης και γενικά της οικονομίας».

 

Διαχείριση εξουσίας με όρους υποκόσμου…

Σχετικά με τη λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «τα όσα αποκαλύφθηκαν από τη συνομιλία Μιωνή-Παππά, αλλά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από διάφορες άλλες επαφές νομίζω δείχνουν ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήθηκε χειραγώγηση της δικαιοσύνης με σκοπό να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης. Θα έλεγα ότι πρόκειται για ευθεία υπονόμευση, και το είπα από το βήμα της βουλής την προηγούμενή εβδομάδα με αφορμή συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, της διάκρισης των εξουσιών και της ίδιας της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Το να γίνεται η διαχείριση της εξουσίας με όρους υποκόσμου -οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας σε τέτοιους όρους παραπέμπουν- είναι κατάντια για το πολιτικό σύστημα. Υπ’ αυτήν την έννοια η δικαιοσύνη οφείλει να ρίξει φως στην υπόθεση για να αποκαταστήσει και πάλι το κύρος της ως θεσμός».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα την Τοξικολογία