Ειδήσεις

ΑΔΕΔΥ: Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά


Η κυβέρνηση  φέρνει νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.Περιορίζει τις ατομικές,εργασιακές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια έστρωσαν το δρόμο για μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.Στερούνται για μία ακόμη φορά  δικαιώματα, τα οποία ο λαός μας κατέκτησε με  αγώνες.Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση.

  • Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση
  • Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.
  • Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες μεδιευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου.
  • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.
  • Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειταινα βάλουν «δοσομετρητή» στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους.Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο!

Ύστερα από τα παραπάνω το ν.τ.  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν.Λάρισας αποφάσισε (μετά από την προκήρυξη για την Τετάρτη, 8 Ιουλίου2020,Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου)να καλέσει τον άνεργο, τον συνταξιούχοκαι τον εργαζόμενο να δώσουν μαζικά το «παρών» σε συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

 

Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται.

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή νερού στην οδό Παπαζαχαρίου
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας