Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Σχετικά με τη λίστα Πέτσα και τα ΜΜΕ της περιοχής μας


Με αφορμή τη χθεσινή επιστροφή των χρημάτων από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που είχαν δοθεί στην εταιρεία AlterEgo του επιχειρηματία για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», οι σχέσεις του οποίου με την κυβερνώσα παράταξη είναι γνωστές, θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ του νομού μας.

Όποιος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα δε μπορεί παρά να αισθάνεται ντροπή. Δεν είμαστε αντίθετοι με το να ενισχύονται τα ΜΜΕ και μάλιστα αυτά της Περιφέρειας, που γνωρίζουμε με πόσες δυσκολίες επιβιώνουν. Εκείνο που απαιτούμε, όμως, από μια ευνομούμενη πολιτεία είναι η ελάχιστη αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη.

Συγκρίνοντας τα ποσά που δόθηκαν στα διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής μας και ξέροντας την κυκλοφορία και αντίστοιχα την επισκεψιμότητα του καθενός, καταλαβαίνει κανείς αμέσως ότι μόνο αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη δεν ίσχυσε στον τρόπο που δόθηκαν τα χρήματα. Με άλλα λόγια επικράτησε για ακόμη μια φορά η άθλια μικροκομματική σκοπιμότητα, που μας θυμίζει τις παλιές σκοτεινές εποχές της Δεξιάς, «όποιος είναι μαζί μας επιβραβεύεται όποιος έχει αντίθετη γνώμη τιμωρείται».

Προηγούμενο άρθρο Ψήφισμα Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια στο Χάρτη για την ανάδειξη των Υγροτόπων της Βαλκανικής Μεσογείου