Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Η δικαιοσύνη διαφωνεί με τη Βουλή


«Η δικαιοσύνη στο πρόσωπο του Σοφουλάκη διαφωνεί με τη Βουλή. Της λέει ότι η Ελένη Τουλουπάκη δεν ελάμβανε εντολές από κανέναν Ρασπούτιν, της λέει επίσης ότι άλλοι εισαγγελείς, βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης που κατέθεσαν ενώπιόν της είναι παντελώς αναξιόπιστοι και πρέπει να διωχθούν.»

Όχι, δεν είναι άρθρο της ΑΥΓΗΣ ή του left.gr. Είναι απόσπασμα από άρθρο με τίτλο «Η ατίμωσις ενός εισαγγελέα», που φιλοξενείται στοσημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, παρακαλώ, μέσο που μόνο φιλικά προσκείμενο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα μπορούσε ποτέ και κανείς να το χαρακτηρίσει.

Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό του να παραθέσω ένα ακόμα απόσπασμα από το συγκεκριμένο άρθρο, καθώς συνοψίζει με λίγα και απλά λόγιατην κατάσταση και αποκαθιστά σε ένα βαθμό την κατακουρελιασμένη αλήθεια σε σχέση με την πολύπαθη υπόθεση Novartis.

«Το αποτέλεσμα του πορίσματός του (του αντιεισαγγελέατου Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη) έχει τεράστια νομική, πολιτική και ηθική σημασία, διότι παραμονές εορτασμού της αποκατάστασης της Δημοκρατίας αποκαλύπτεται στον αναγνώστη του μία ελάχιστα κολακευτική εικόνα για τη δικαιοσύνη και την πολιτική. Και ας μην αυταπατώμεθα, το πόρισμα Σοφουλάκη που θα εξετάσει το Δικαστικό Συμβούλιο του επερχόμενου Ειδικού Δικαστηρίου, επιδρά καταλυτικά αν δεν αποδυναμώνει το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.»

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε με ένα εκτενές, εύγλωττο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πόρισμα. Οι δε αιτιάσεις της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, της σύμπραξης δηλαδή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ,εναντίον του τέως υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είναι πλέον και επίσημα ανυπόστατες.

Όσο για την κ.Ελένη Ράικου, ενώ οκ.Σοφουλάκης προτείνει να διερευνηθούν ποινικά αδικήματα εις βάρος της, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε την προαγωγή της το μεσημέρι της Παρασκευής. Κάτι είναι σάπιο και σε αυτό το βασίλειο…

Κρίμα και οποία έκπληξη, που στην πλειοψηφία τους τα μεγαλύτερα ΜΜΕ δεν φιλοξένησαν χτες και σήμερα την είδηση για το πόρισμα Σοφουλάκη σε περίοπτη θέση, όπως της αξίζει, προκειμένου να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι πολίτες για μία σημαντική εξέλιξη σε μία υπόθεση που τους κόστισε ακριβά.Και ένα μεγάλο μπράβο στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, που τίμησε τον κώδικα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Και μια που μιλάμε για την ΕΣΤΙΑ, στο σημερινό πρωτοσέλιδο γίνεται επίσης αναφορά στην αποτυχία του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο όσον αφορά το είδος της οικονομικής ενίσχυσης στο οποίο προσέβλεπε, όσο και σε σχέση με το ότι δεν κατάφερε να αποσπάσει καμία ουσιαστική στήριξη στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τον Ερντογάν. Σκεφτείτε μόνο να είχε γίνει κάτι τέτοιο επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θα είχαν ήδη στηθεί κρεμάλες για να μας κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος.

 

Προηγούμενο άρθρο H Καλικατζούρα στο Λαογραφικό Μουσείο
Επόμενο άρθρο Φυτοπροστασία στην καλλιέργεια βαμβακιού Λάρισας