Ειδήσεις

Μάξιμος: Η Ορθοδοξία βασική συνεκτική δύναμη του ελληνισμού


«Η Ορθοδοξία για εμάς τους Έλληνες δεν είναι μόνο πίστη ζυμωμένη με την παράδοση του λαού μας, αλλά βασική συνεκτική δύναμη του ελληνισμού στο διάβα των αιώνων.

Η Ορθοδοξία βρίσκεται στον βασικό πυρήνα της συνείδησης των νεοελλήνων. Για τον λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα βαριά η ευθύνη διαχείρισης της μεγάλης πολιτισμικής κληρονομιάς μας αυτήν την, από κάθε άποψη, σύνθετη εποχή. Απέναντι, λοιπόν, στις προκλήσεις του σφετερισμού της ιστορίας και των πνευματικών επιτευγμάτων από δυνάμεις που αλλοιώνουν βάναυσα και εργαλειοποιούν θρασύτατα το παρελθόν, για την επίτευξη των πολιτικών τους επιδιώξεων, θα πρέπει να αντιτάξουμε μαζί με την αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και τον αληθινό θησαυρό του πολιτισμού μας».  Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη λειτουργία στη Βυζαντινή Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στην Αγιά, στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, του αντιδήμαρχου κ. Πέτρου Μπαρμπούτη και πλήθους προσκυνητών.

 

Ενωμένοι απέναντι στην τουρκική ύβρη…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του επισήμανε, επίσης, ότι «οι προσπάθειες που έχουν γίνει από διάφορους κύκλους για να απομειώσουν την επιρροή της Ορθοδοξίας στην νεοελληνική ταυτότητα και να προωθήσουν τη θεωρία της ασυνέχειας του ελληνικού έθνους έχουν αποτύχει παταγωδώς, όπως έδειξε και η καθολική αντίδραση των απανταχού Ελλήνων στην ύβρη των Τούρκων με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας, το αγλάισμα αυτό του Βυζαντίου, σε τζαμί. Ακόμη και πρόσφατη, διεθνούς επιπέδου, έρευνα της κοινής γνώμης κατέδειξε ότι οι Έλληνες δίνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά θρησκευτικής ευσέβειας από όλους τους Ευρωπαίους. Τα δεδομένα αυτά δεν μπορεί παρά να μας γεμίσουν με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας κατά τον 21ο αιώνα».

Προηγούμενο άρθρο Ο Χρ. Κέλλας για τη Λάρισα ΚΑΕ: Ηθική δικαίωση
Επόμενο άρθρο Σε τροχιά καύσωνα η Θεσσαλία από την Πέμπτη