Ειδήσεις

Μάξιμος: Κάθε θύμα σωματεμπορίας και μια τραγική ιστορία!


«Όσο θα υπάρχουν εκδιδόμενες γυναίκες σε γυάλινες βιτρίνες ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, γιατί δήθεν η πορνεία είναι επιλογή των γυναικών, όσο θα υποβάλλονται εκατοντάδες χιλιάδες κορίτσια σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων στο όνομα μιας δήθεν πολυπολιτισμικής Ευρώπης, όσο θα υπάρχουν παιδιά που θα ζητιανεύουν στα φανάρια για λογαριασμό κυκλωμάτων, δεν μπορεί να καμαρώνουμε για τα επιτεύγματα του πολιτισμού μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής στην ειδική συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων», στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Θεσσαλός πολιτικό υπογράμμισε ότι «για να δώσουμε καίριο κτύπημα σε αυτή την ντροπή, χρειάζεται η κοινή δράση όλων, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενισχύοντας πρωτίστως τις χώρες προέλευσης των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων, ώστε να ξεφύγουν από τις δυσχερείς συνθήκες που τα καθιστούν ευάλωτα στα εγκληματικά κυκλώματα, αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών». Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η παρουσία σας στη σημερινή συνεδρίαση και όσα σημαντικά είπατε επιβεβαιώνουν όχι μόνο την προσωπική σας ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία υπηρετήσατε με συνέπεια από θέσεις ευθύνης στη δικαιοσύνη, αλλά και τη σημασία που καταδεικνύει η ελληνική πολιτεία στην προάσπισή τους».

Ο κυβερνητικός βουλευτής χαρακτήρισε την εμπορία ανθρώπων «όνειδος για τη σύγχρονη ανθρωπότητα. Πρόκειται για φαινόμενο απεχθές και βάρβαρο, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, πλήττοντας πρωτίστως τις πιο ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού, που είναι τα παιδιά και οι γυναίκες. Τα στοιχεία που αφορούν το trafficking, είναι συγκλονιστικά και ευλόγως προκαλούν δέος. Πρόκειται για μια παγκοσμίων διαστάσεων επιχείρηση, με τζίρο σχεδόν 25 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, και θύματα άνω των 20 εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα θύματα γίνονται συνήθως αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όπως η αφαίρεση οργάνων και ιστών του σώματος, η στρατολόγηση παιδιών σε παραστρατιωτικές ομάδες, η καταναγκαστική εργασία. Για κάθε θύμα υπάρχει πάντα μια ξεχωριστή τραγική ιστορία, που κοινό τόπο έχει την άσκηση βίας εναντίον του από τα αδίστακτα κυκλώματα της εμπορίας ανθρώπων και τη στέρηση της ελευθερίας του. Οι πολεμικές συγκρούσεις, οι συνθήκες εξαθλίωσης από την πενία, ο τρόπος που πραγματοποιούνται οι μεταναστεύσεις είναι κάποιοι από τους λόγους που η σύγχρονη αυτή μορφή δουλείας έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις. Απέναντι σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο οφείλουμε όλοι μας, ως θεσμοί αλλά και ως απλοί πολίτες, να αντιτάξουμε αποφασιστική στάση».

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής από οικία – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ενός ατόμου
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη συμβούλων της παράταξης Λάρισα Μπροστά στη συνοικία του Αγ. Θωμά