Ειδήσεις

Κέλλας: Καμία πρόκληση αναπάντητη


Για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και τις προκλήσεις της Τουρκίας μίλησε ο γιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην τηλεόραση του ASTRA, σε συνέντευξή του στην «Ενημέρωση» με τον Μάκη Θεοδώρου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος των συνόρων, επισήμανε ότιη Αντιπολίτευση έχει διαψευστεί από τις εξελίξεις, αφού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι περιορισμένος σε σχέση με το σύνολο των τουριστών που εισήλθαν στη χώρα (615 κρούσματα σε 2,5 εκ. επισκέπτες).

Εξάλλου, υπενθύμισε πως, στην αρχή της πανδημίας, όταν η Κυβέρνηση πήρε δύσκολα μέτρα, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι περιορίζονταν οι ελευθερίες των πολιτών και όταν άνοιξαν τα σχολείαήταν και πάλι αντίθετος, ενώ, ακόμη καιστο τέλος του πρώτου κύματος, όταν η επιτυχία της χώρας στην αντιμετώπιση της κρίσης αναγνωρίστηκε διεθνώς, στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για επικοινωνιακό τρικ.

Ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς για τη λήψη περαιτέρω μέτρων προς την ανάσχεση της ύφεσης, τόνισε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών, των οικονομικά ασθενέστερων και των επιχειρήσεων, αναφερόμενος στη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας μέσω των επιδομάτων, της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου, του Ταμείου Εγγυοδοσίας, του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ, των μικροχρηματοδοτήσεων μέχρι 25.000 ευρώ,της απαλλαγής αγροτών και κτηνοτρόφων από το τέλος επιτηδεύματος κλπ, ενώ έδωσε έμφασηστη διασφάλιση των 72 δις από την ΕΕ, προεξοφλώντας και νέοπακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις σε σχέση με τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση και η Κυβέρνηση πράττει αναλόγως, αναφέροντας χαρακτηριστικά το περιστατικό με τη φρεγάτα «Λήμνος» και τα συγχαρητήρια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο κυβερνήτη της, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Προηγούμενο άρθρο 13 νέα θετικά κρούσματα Covid στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Διήμερο Αρχαίου Δράματος, στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο