Ειδήσεις

Κέλλας: Η χώρα καθίσταται ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων


Ισχυρή στήριξη από την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου(ΚΣΜ-PAM) έλαβε η Ελλάδα, έπειτα από την επιστολή του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, αν. γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, προς τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, με την οποία ζήτησε την κοινή καταδίκη της Τουρκίας και την υποστήριξη Ελλάδας και Κύπρου.

Συγκεκριμένα, στην απαντητική επιστολή, που εστάλη στη Βουλή των Ελλήνων από τον Ιταλό γενικό γραμματέα της Συνέλευσης, πρέσβη ΣέρτζιοΠιάτζι, επισημαίνεται ότι η προκλητικότητα της Άγκυρας έχει συγκεντρώσει όλη την προσοχή της ηγεσίας του Οργανισμού.

Για τον λόγο αυτό, ο κ Πιάτζι, εκ μέρους και του προέδρου κ. ΚαρίμΑμπνέλΚαρίμΝταρβίς, έθεσε το αίτημα της ελληνικής αντιπροσωπείας στα εκτελεστικά γραφεία του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, προτάσσοντας το ενδεχόμενο κοινής δράσης για την ομόθυμη καταδίκη της Τουρκίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφασιστικότητα, με την οποία η ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, δηλώνοντας:

«Ευχαριστώ τον Αιγύπτιο πρόεδρο και τον Ιταλό γενικό γραμματέα της Συνέλευσης, που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στο αίτημά μας για την ισχυρή καταδίκη της Τουρκίας, θέτοντας το ζήτημα στο ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ και επιδιώκοντας τη συλλογική απάντηση των τριών οργανισμών.

Πρόκειται για μία κίνηση με πανίσχυρο συμβολισμό. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας στο πλευρό του τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, υπέμνησε σήμερα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η πατρίδα μας πρεσβεύει και υπερασπίζεται την ελευθερία, τηνισότητα και τηδικαιοσύνη∙ τα ιδανικά που κάνουν μία χώρα μεγάλη και μας ενώνουν, ως Ευρώπη, με τους συμμάχους μας σε όλο τον πλανήτη.

Η Ελλάδα συνιστά σήμερα πυλώνα για τη διαπεριφερειακή σταθερότητα και ηγείται της διάχυσης της διατλαντικής και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στα Βαλκάνια. Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η προσβολή της παγκόσμιας κληρονομιάς και κάθε επιθετική συμπεριφορά  όχι μόνο δεν έχουν καμία θέση εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και στις σχέσεις μας με τους εταίρους μας από τη Μεσόγειο και όλο τον κόσμο, αλλά τίθενται εμφατικά στο περιθώριο και απορρίπτονται από την ιστορία».

 

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσέφερε απινιδωτή στην ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Μάθημα ιστορίας από τον πρωθυπουργό