Ειδήσεις

Ο Χρ. Κέλλας στην 108η επέτειο απελευθέρωσης της Ελασσόνας


«Η 108η επέτειος απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό συνιστά μια εμβληματική ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Η μεγάλη νίκη του Ελληνικού Στρατού επί θεσσαλικού εδάφους το 1912 άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, της Ηπείρου, των Νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την ένωση με την Κρήτη.

Η Ελασσόνα και το Σαραντάπορο ήταν η αρχή του έπους του των Βαλκανικών Πολέμων, κατά τους οποίους η Ελλάδα θριάμβευσε και ο ελληνισμός ανέκτησε την ισχύ του, διπλασιάζοντας τα εδάφη του ελληνικού κράτους.»

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από την Ελασσόνα, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 108η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και της επαρχίας από τους Τούρκους, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα, προσθέτοντας:

«Τιμούμε τη μνήμη των πεσόντων στρατιωτικών μας που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση των αλύτρωτων Ελλήνων. Τους ευγνωμονούμε και, ιδιαίτερα τέτοιες μέρες, η σκέψη μας κατευθύνεται πάντοτε στο πάνθεον των ηρώων μας, που έχουν τάξει στη ζωή τους να φυλάνε Θερμοπύλες, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Συγχρόνως, οραματιζόμαστε το μέλλον ορίζοντας ως προϋπόθεση την αμοιβαία προσήλωση στη διεθνή οργάνωση. Εάν η Τουρκία επιθυμεί πράγματι να συζητήσουμε επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, έχει τη δυνατότητα να το κάνει εφόσον απέχει από προκλητικές μονομερείς ενέργειες και δεν χρησιμοποιεί απειλές.

Η Ελλάδα είναι φύσει ειρηνικό κράτος και προάγουμε τη σταθερότητα και την ισότιμη συνεργασία σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Ζήτω η Ελασσόνα!

Ζήτω η Ελλάδα!

Χρόνια πολλά σε όλους!»

Προηγούμενο άρθρο Καραλαριώτου: Αναγκαία η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης
Επόμενο άρθρο Νέος ευρωπαϊκός έπαινος στην Λάρισα για τη βιώσιμη κινητικότητα