Μάξιμος: Η συμπεριφορά της Τουρκίας ευθεία πρόκληση έναντι της ΕΕ!


Tags |

«Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται σήμερα ότι ήταν καθοριστική η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, η απόφαση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη του Νίκου Δένδια να σταλούν στην δικαιοσύνη και οι 32 υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν στελέχη της ΧΑ, προκειμένου να τεκμηριωθεί ο χαρακτηρισμός της εγκληματικής οργάνωσης, υπό την εποπτεία της οποίας δρούσαν όλα τα μέλη της που εμπλέκονταν σε τέτοιες υποθέσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής,βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον ASTRA-TVκαι στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μαρέδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ερωτηθείς για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΥΓΗτης περασμένης Κυριακής«Δεν είναι αθώοι», για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον π. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, απάντησε ότι «τοπρωτοσέλιδο της Αυγής πραγματικά είναι εμετικό και θα περίμενε κανείς να υπάρξει καθολική αποδοκιμασία και σίγουρα αποδοκιμασία από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η ΑΥΓΗ δεν κρύβει ότι είναι κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ».Και πρόσθεσε ότιστα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ«υπήρξε μια ιδιότυπη ανοχή αν όχι λυκοφιλία. Δηλαδή, είχαμε ψηφοφορίες στις οποίες συμβάδιζε η τότε κυβερνητική πλειοψηφία με την ΧΑ. Ενώ αντιθέτως, νωρίτερα, ο τότε υποψήφιος προταθείς από την κυβέρνηση της ΝΔ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, αρνήθηκε το ενδεχόμενο εκλογής του με τις ψήφους της ΧΑ. Είχαμε ταξίδια σε ακριτικές περιοχές, φωτογραφίσεις υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της ΧΑ.Τα γεγονότα δείχνουν ότι υπήρχε μια ιδιότυπη ανοχή. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν προφανώς ότι εκλογικά τους συμφέρει.Προφανώς θεωρούσαν ότιπλαγιοκοπούναπό τα δεξιά τη ΝΔ, αλλά αυτές είναι πολύ επικίνδυνες θεωρίες. Δεν μπορούμε από την μια να μιλούμε για το “αυγό του φιδιού“, και από την άλλη να υπάρχει περιθώριο για τέτοιες απόψεις».

Για την νέα όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρόσφατη απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ. ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσεότι «η απόφαση που ελήφθη, έστω μετά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν και τις πιέσεις, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπορεί να μη μιλά για κυρώσεις αλλά παραπέμπει ευθέως στα άρθρα εκείνα που περιγράφουν τις κυρώσεις. Το ζητούμενο είναι το εξής τώρα: η συμπεριφορά της Τουρκίας σήμερα που ξαναβγάζει τοORUCREISνοτίως τουΚαστελορίζουείναι μια ευθεία πρόκληση έναντι της ΕΕ! Δεν είναι πιά πρόκληση έναντι της Ελλάδας…».

 

Αντιμετώπιση μεταναστευτικού

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «ηΤουρκία κρατά το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης. Αλλά και έναντι αυτού να ξέρετε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν βρισκόμαστε στο σημείο που βρισκόμασταν το 2015. Η Ελλάδα πιά φυλάει τα σύνορά της και το απέδειξε τον Φεβρουάριο Μάρτιο στον Έβρο».Επιπλέον πρόσθεσε ότι «έχουν μειωθεί κατακόρυφα οι ροέςτο 2020 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι επιστροφές σε σχέση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν. Και ταχύτερααποδίδεται το άσυλο σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται. Έχει γίνει ξεκαθάρισμα των ΜΚΟ απ’ αυτές οι οποίες λειτουργούσαν ουσιαστικά ως “κράχτες” προς παράνομους και παράτυπους μετανάστες να εισέλθουν στην χώρα μας, βλέποντας την χώρα μας ως πύλη εισόδου στην ΕΕ. Έχουν γίνει σοβαρά βήματα».