Ειδήσεις

Κοροναϊός: 1.690 νέα κρούσματα – Το πρωί του Σαββάτου οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού


Μόλις μια μέρα έμεινε μακριά από το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων η Ελλάδα, αφού την Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμα ένα «μαύρο» ρεκόρ. Μάλιστα, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τα κρούσματα κυμαίνονται σε τετραψήφιους αριθμούς. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε 1.690 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37.196, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες, ενώ 4.083 (11.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13.107 (35.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. 236 (38.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0 έως 103 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών).

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Μητσοτάκης: Το Σάββατο οι ανακοινώσεις για την πανδημία

Το Σάββατο το πρωί στις 10:00 θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα ο πρωθυπουργός στους πολίτες για τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό.

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Προηγούμενο άρθρο Μ. Βορίδης: Ξεκίνησε η πληρωμή της γενναίας προκαταβολής στους πληγέντες αγρότες του Ιανού
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων Σαββατοκύριακου στη Θεσσαλία για τα μέτρα του κορωνοϊού