«Δυστυχώς, βλέπω μια κρίση αντιπολιτευτικής ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου θεωρούν ότι βρήκαν ευκαιρία τώρα να κερδίσουν πόντους εστιάζοντας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ωστόσο, στοχοποιώντας την επιστημονική κοινότητα από τη μια, και από την άλλη με την ανεύθυνη στάση, με συμπεριφορές, όπως του πρώην υπουργού του κ. Πολάκη, δεν κάνουν τίποτε άλλο από τα ενισχύουν τις θεωρίες συνομωσίας, που είναι το πλέον επικίνδυνο αυτήν την ώρα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στο “Θέμα Radio 104.6” και στην εκπομπή “Μπες στο θέμα” με τους δημοσιογράφους κ. Παντελή Καψή και κα Ντόνα Δρούτσα
Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Τσίπρα για υπουργό κοινής αποδοχής στο υπουργείο Υγείας, αφού απαρίθμησε τις έως τώρα παραιτήσεις υπουργών που έχουν ζητήσει, σημείωσε ότι «δεν ξέρω αν έχουν σύνδρομο απώλειας εξουσίας, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι, επειδή δημοσκοπικά είναι καθηλωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ζητάει εκλογές αλλά το “έργο” που θα ανεβαίνει το επόμενο διάστημα θα είναι για πρόσωπα κοινής αποδοχής, επιχειρώντας έτσι να κερδοσκοπήσει πολιτικά ότι “η κυβέρνηση αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο έργο της και γι’ αυτό χρειαζόμαστε πρόσωπα κοινής αποδοχής”. Αλλά είναι λίγο οξύμωρο, από τη μία να βάλει κατά της επιστημονικής κοινότητας και από την άλλη να προτείνει τεχνοκράτες για θέσεις πολιτικής ευθύνης!».
Δεν είναι ώρα απολογισμού ευθυνών
Ερωτηθείς για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας ο Θεσσαλός πολιτικός είπε ότι «η ενημέρωση που έχω είναι ότι στο διάστημα αυτών των δεκαπέντε μηνών που βρέθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην εξουσία έγιναν σημαντικά βήματα. Έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και έγιναν και αρκετές προσλήψεις, ακούω για 7.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα μονιμοποιηθούν. Και προχθές υπήρξε έκτακτη τροπολογία με την οποία προσλαμβάνονται 100, επιπλέον των 200 που είχε ο αρχικός διαγωνισμός, επιλαχόντες γιατροί για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Είναι έκτακτες καταστάσεις πράγματι». Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «δεν είναι τώρα ώρα απολογισμού ευθυνών. Πρώτα ο Θεός να περάσει αυτή η δοκιμασία και μετά να δούμε αν υπήρξαν αστοχίες ή λάθη. Η εικόνα η γενική πάντως, η μεγάλη εικόνα, είναι ότι η χώρα μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται στην ευθύνη. Το πρώτο κύμα κατά κοινή ομολογία αντιμετωπίστηκε θετικά».
Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέληξε λέγοντας «αυτήν την ώρα γίνεται μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε με τα δεδομένα που έχουμε την έκτακτη κατάσταση που ζούμε. Σε γενικές γραμμές και σε σχέση με γειτονικές χώρες και με άλλες χώρες που έχουν λίγο-πολύ αντίστοιχα πληθυσμιακά δεδομένα με εμάς, νομίζω ότι δεν τα έχουμε πάει χειρότερα από αυτούς. Νομίζω καλύτερα τα έχουμε πάει. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Αντιθέτως, χρειάζεται εγρήγορση και ιδιαίτερα από αυτούς που έχουν τις θέσεις ευθύνης».