Ειδήσεις

Μάξιμος: Να συνδράμουμε αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή του ΕΣΥ


«Είμαστε σε μια κομβική στιγμή και χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα σε όλα τα μέτωπα. Και από πλευράς των πολιτών νομίζω ότι χρειάζεται υψηλή ατομική ευθύνη για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση στην οποία έχει επενδύσει όλες τις δυνάμεις και την ενέργειά της η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, γιατί πρώτα είναι ο άνθρωπος και μετά βεβαίως είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία, όπου κι εκεί γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί όρθια η πραγματική οικονομία». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ASTRA-TV και στους δημοσιογράφους κ. Μάκη Θεοδώρου και κα Ελευθερία Τζανακούλη

 

Αυξήθηκαν οι δαπάνες υγείας

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει την υγιεινομική κρίση εν τινί μέτρω με καλύτερα αποτελέσματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν λίγο πολύ ίδια πληθυσμιακά δεδομένα με εμάς. Αντιμετωπίζει αυτήν την κρίση χωρίς να έχει τις υπηρεσίες υγείας που έχουν άλλες χώρες. Δείτε τι γίνεται στο Βέλγιο για παράδειγμα. Αλλά ξέρετε αυτή η συζήτηση είναι λίγο άχαρη. Ακόμη κι ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του είναι δραματικό για την οικογένεια, για τους οικείους αυτού του ανθρώπου». Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι «έχουν γίνει 7.000 προσλήψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Η πλειονότητα αυτών θα μείνει ως προίκα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα μονιμοποιηθούν. Άρα, νομίζω είναι άδικη η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση. Όπως επίσης και οι δαπάνες για τη υγεία, ενώ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2020 έφτασαν τα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ».

 

Τώρα είναι ώρα μάχης…

Ερωτηθείς για την κατάσταση των νοσοκομείων της Λάρισας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε ότι «εάν ανατρέξετε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο θα δείτε ότι σε καιρούς που δεν υπήρχε η υγειονομική κρίση έχω θέσει τα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας και στα δύο νοσοκομεία της πόλης της Λάρισας. Αλλά δεν νομίζω πως είναι αυτό το ζητούμενο τούτην την τώρα. Τούτη την ώρα δίνουμε μια μάχη. Αν υπήρξαν αστοχίες ή λάθη έχουμε την άνεση του χρόνου μετά να τα δούμε. Αυτήν την ώρα πρέπει να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτούς που πραγματικά δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, κι αυτό κάνει η κυβέρνηση».

Δεν αρκούν τα χειροκροτήματα…

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «ακούω κι εγώ την κραυγή αγωνίας που διατυπώνουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, τους αξίζει πραγματικά ο δημόσιος έπαινος και η αναγνώριση της πολιτείας. Πρέπει να είναι και έμπρακτη αυτή η αναγνώριση το επόμενο διάστημα. Δεν αρκούν μόνο τα χειροκροτήματα και οι καλοί λόγοι. Θέλω να πιστεύω ότι θα αποτυπωθεί το επόμενο διάστημα η ισχυρή βούληση της πολιτείας για την επιβράβευση όλων αυτών που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή -γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτή την ώρα δίνουμε μια μάχη συνολικότερα και θα πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το καταφέρνουμε εν τινί μέτρω. Δυστυχώς, έχουν αυξηθεί πολύ οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και πραγματικά θέλω να ευχηθώ περαστικά σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που δίνουν μάχη ζωής στα κρεβάτια των εντατικών μονάδων και κουράγιο και δύναμη και στις οικογένειές τους που αναμένουν καθημερινά εναγωνίως την ενημέρωση για τους δικούς τους ανθρώπους».

Προηγούμενο άρθρο Νέα αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Πολιτιστικό κέντρο αποκτά η Ανάβρα Αγιάς και χώρο αναψυχής η Βαμβακού Φαρσάλων