«Πραξικόπημα» από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.Η Υπουργός Ιδιωτικής Παιδείας, γιατί έτσι πρέπει να ονομάζεται από εδώ και στο εξής η Νίκη Κεραμέως, έφερε την περασμένη Παρασκευή τροπολογία νύχτα και αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση ή διαβούλευση, με την οποία υποχρεώνει το Τεχνικό και το Οικονομικό Επιμελητήριο να εγγράφουν πτυχιούχους κολεγίων, οι οποίοι θα έχουν ίδια δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων. Οι αντιδράσεις από το ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο ήταν άμεσες και σφοδρές.
Αυτή την περίοδο, το κοινοβουλευτικό έργο ασκείται υπό ιδιάζουσες συνθήκες λόγω της πανδημίας, καθώς οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ουσιαστικά ψηφίζουν για λογαριασμό των βουλευτών ετοιμάζοντας επιστολικές ψήφους, γεγονός που μπορεί να δυσχεραίνει την ενδεχόμενη άσκησης κριτικής και αντιρρήσεων από πλευράς των βουλευτών, ιδίως όταν τόσο σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις έρχονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και «από την πίσω πόρτα». Η κ. Κεραμέως, εκμεταλλευόμενη με ωμότητα ακριβώς αυτήν την κατάσταση και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι πρόκειται για ανήκουστη διάταξη, που προφανώς και δεν χαίρει ευρείας αποδοχής, δεν έδωσε κανένα περιθώριο αντίδρασης, ούτε καν στους βουλευτές της παράταξής της, πόσο μάλλον στους φορείς που αφορά η διάταξη και στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Όπως πολύ σωστά αναρωτήθηκε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, «τι λένε οι μηχανικοί βουλευτές της ΝΔ για αυτό;» Πρόκειται για «πραξικοματική» συμπεριφορά, με την οποία αποκλείονται συστηματικά οι αντίθετες φωνές για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα.
Ντροπή σας, κυρία Κεραμέως. Είστε υπόλογη απέναντι στους αρχιτέκτονες, στους μηχανικούς, στους οικονομολόγους, στους γεωτεχνικούς και σε όλους τους επιστήμονες που τους βγήκαν τα μάτια τόσα χρόνια για να μπουν και κυρίως για να βγουν από αυτές τις πανεπιστημιακές σχολές. Τους λέτε κατάμουτρα ότι ο κόπος και ο χρόνος τους δεν έχουν την αξία που νόμιζαν, αλλά και ότι στην αγορά εργασίας, που έτσι κι αλλιώς είναι κορεσμένη, θα έχουν ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό.