Ειδήσεις

Πρόεδροι Νομοθετικών Σωμάτων Αυστρίας προς Μάξιμο: Η τρομοκρατία στοχεύει στην καταστροφή του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής!


«Η τρομοκρατική επίθεση είναι επίθεση στην ελευθερία μας και στη δημοκρατία μας. Η τρομοκρατία στοχεύει στη δημιουργία φόβου και αναταραχής στους ανθρώπους και τελικά στην καταστροφή του τρόπου ζωής μας, των ιδανικών και των αξιών μας». Τα παραπάνω υπογραμμίζουν σε απαντητικές τους επιστολές προς τον Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας κ. Wolfgang Sobotka και η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Αυστρίας κ. Andrea EderGitschthaler.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε αποστείλει συλλυπητήριες επιστολές προς τους προέδρους των δύο νομοθετικών σωμάτων της Αυστρίας μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα μελών του Ισλαμικού Κράτους στις 2 Νοεμβρίου 2020 στη Βιέννη.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ, παράλληλα με την έκφραση αλληλεγγύης προς τον λαό της Αυστρίας, τόνιζε ότι «ο αγώνας μας δεν είναι εναντίον καμίας θρησκείας, αλλά εναντίον αυτών που με τη βία προσπαθούν να επιβάλουν τα πιστεύω τους στις κοινωνίες μας, καθώς και όποιων άλλων κέντρων εκτός Ευρώπης ενισχύουν αυτές τις ενέργειες, με οποιονδήποτε τρόπο».

Στις επιστολές τους οι πρόεδροι των νομοθετικών σωμάτων της Αυστρίας αφού ευχαριστούν τον Γενικό Γραμματέα την ΔΣΟ για την παρέμβασή του σημειώνουν ότι «οι εκφράσεις αλληλεγγύης, καθώς και η ομόφωνη παγκόσμια καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης έδωσαν δύναμη και υποστήριξη στον αυστριακό λαό, ιδιαίτερα σε όσους τραυματίστηκαν ή έχασαν αγαπημένο άτομο». Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι «έχουμε καθήκον ως εκπρόσωποι του λαού να διαβεβαιώσουμε ότι οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν σε αυτό τους το εγχείρημα, αν συσπειρωθούμε και δεν υποχωρήσουμε στον τρόμο και τη βία. Αντ’ αυτού, πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά ενάντια σε κάθε απειλή για το δημοκρατικό και φιλελεύθερο κοινωνικό μας σύστημα».

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο 6,12 εκ. ευρώ για σύνδεση νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα στο φυσικό αέριο