Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Τεμπών στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας


Από τον Δήμο Τεμπών ανακοινώνεται ότι: «Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης επισκέφθηκε το υποκατάστημα  του ΕΛΓΑ Λάρισας και συναντήθηκε με τον  Προϊστάμενο  κ. Μιχαήλ Λιόντο, τον Επόπτη Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Βασίλη Σπανό και τον Τμηματάρχη εκτιμήσεων κ. Κώστα Καραμπάτσα. Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν τα θέματα που αφορούσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον παγετό την άνοιξη του 2020, οι ζημιές που  προκλήθηκαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Ιανός», καθώς επίσης και τα πορίσματα από τις Κ.Ο.Ε. (ΠΣΕΑ) των ελαιόδεντρων από τον παγετό του 2017».

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι το εν λόγω καιρικό φαινόμενο «Ιανός» προκάλεσε  ζημιές , με αποτέλεσμα να  υποβληθούν 18.308 δηλώσεις. Για το λόγο αυτό με απόφαση της διοίκησης του ΕΛΓΑ, όλο το επιστημονικό και διοικητικό δυναμικό του ΕΛΓΑ υποκαταστήματος Λάρισας εργάσθηκε με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να διεκπεραιώσει τον πρωτοφανή όγκο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Αυτό βέβαια είχε ως συνέπεια όλες οι άλλες εργασίες να μετατεθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο δήμαρχος  Γιώργος Μανώλης έκανε την εξής δήλωση: «Επισκέφθηκα σήμερα τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος  ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχαήλ Λιόντο και υπηρεσιακούς παράγοντες, για να ενημερωθώ την πορεία των πορισμάτων από τις Κ.Ο.Ε. (ΠΣΕΑ) των ελαιόδεντρων από τον παγετό του 2017, καθώς και την πορεία των πορισμάτων της ζημιάς, στα καρποφόρα δένδρα αμυγδαλιές, ροδακινιές, βερικοκιές κλπ, από τον παγετό της άνοιξης του 2020. Κατανοούμε και αναγνωρίζουμε την κοπιώδη  προσπάθεια των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ Λάρισας για να διεκπεραιώσουν δεκάδες χιλιάδες δηλώσεων, αλλά θεωρούμε, μπορώ να πω άδικη την καθυστέρηση τριών (3) και πλέον ετών την κοινοποίηση των πορισμάτων από την ζημιά λόγω παγετού στα ελαιόδεντρα του έτους 2017, όπως και την αργοπορία εγγραφής των πορισμάτων της ζημιάς από τον παγετό της άνοιξης του 2020. Ζήτησα λοιπόν να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους, διοίκηση και υπαλλήλους και πιστεύω ότι θα γίνει υπεράνθρωπη προσπάθεια, ώστε να κοινοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα η εκκαθάριση όλων των παραπάνω πορισμάτων από τις ζημιές των ετών 2017 και 2020, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τους αγρότες, οι οποίοι βάλλονται από παντού».

Προηγούμενο άρθρο Κοπή βασιλόπιτας στο Γ.Ν. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Έργο TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Σύντομη αποτίμηση από τα 5 Χρόνια υλοποίησης