Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Είστε ευχαριστημένος, κ. Μητσοτάκη;


Ένα χρόνο μετά την αρχή της πανδημίας είστε ευχαριστημένος, κ. Μητσοτάκη, με όσα καταφέρατε; Εκτός από επικοινωνιακά τερτίπια – εκεί πράγματι τα πάτε πολύ καλά – τι άλλο ουσιαστικό έχετε κάνει για το Εθνικό Σύστημα Υγείας;

Έχετε προσλάβει επαρκές μόνιμο προσωπικό; Όχι. Γιατί δεν θέλετε να αυξήσετε τον προϋπολογισμό τουΕΣΥ, ώστε όταν αργότερα το δώσετε σε ιδιώτες να είναι «συμφερτικό».Ο βαθύτερος πόθος και το σχέδιό σας είναι να μην τους «φορτώσετε» επιπλέον μισθολογικά κόστη, ενώ από την άλλη θα δίνετε 20 εκατ. ευρώ ετησίωςγια να βάλετε τους ειδικούς φρουρούς μέσα στα πανεπιστήμια και να βλέπουμε αποτρόπαιες εικόνες σαν αυτές της περασμένης εβδομάδας με τους άντρες των ΜΑΤ να σέρνουν τον ημίγυμνο φοιτητή στο προαύλιο του ΑΠΘ.

Έχετε εκπαιδεύσειεντατικολόγους γιατρούς σε όλο αυτό το διάστημα; Όχι. Προσπαθείτε να μπαλώσετε τις τρύπες μετατρέποντας ολόκληρα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε νοσοκομεία-Covid, αφήνοντας έτσι ακάλυπτους χιλιάδες ασθενείς με άλλα σοβαρά νοσήματα, στερώντας τους τη δυνατότητα να εγχειριστούν και θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο τη ζωής τους.

Έχετε λειτουργήσει όσα κέντρα εμβολιασμού χρειάζονται; Όχι. Μετατρέπετε τα Κέντρα Υγείας σε κέντρα εμβολιασμού, αποκλείοντας τους πολίτες από την πολύτιμη πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στους δε εμβολιασμούς έχει γίνει και γίνεται πραγματικό «πλιάτσικο» από γαλάζια στελέχη. Να τους χαίρεστε τους επιτελείς σας, που παίρνουν τη θέση ευάλωτων συμπολιτών τους για να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, μήπως και «χάσει η Βενετιά βελόνι» αν νοσήσουνκαι πάει πίσω το επιτελικό κράτος.

Και, τέλος, αντιλαμβάνεστε, έστω στοιχειωδώς, την έννοια της πολιτικής ευθύνης; Ποιος θα λογοδοτήσει για τον ασθενή που έχασε χτες, 1/03/21, τη ζωή του, ενώ βρισκόταν σε αναμονή για να ελευθερωθεί κλίνη στη ΜΕΘ; Ή θα ρίξετε πάλι την ευθύνη στους γιατρούς;

Ντροπή. Αυτή είναι η μόνη λέξη που σας ταιριάζει, αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρείτε εσείς. Σας έχει τόσο καταβάλει ο αυτοθαυμασμός σας,ο οποίος τρέφεται καθημερινά από τους αυλοκόλακες και τα πληρωμένα ΜΜΕ, που δεν βλέπετε τίποτα άλλο για τον εαυτό σας εκτός από την εικόνα ενός εξαιρετικού Πρωθυπουργού, που τα έχει κάνει όλα τέλεια και που αν κάτι πάει στραβά φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο.

Τα καμπανάκια,όμως, έχουν αρχίσει να χτυπάνε και ξέρετε πόσο γρήγορα τα καμπανάκια γίνονται καμπάνες; Ήδη στις τόσο προσφιλείς σας δημοσκοπήσεις η εικόνα σας άρχισε να τσαλακώνεται. Για τον χειρισμότου σκανδάλου Λιγνάδη-Μενδώνη, ακόμα και πολίτες που πρόσκεινται στη δική σας παράταξη σας καταδικάζουν.

Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο Παντελής Μπουκάλας γράφει: «Τους 6.534 νεκρούς κανένα σενάριο “κανονικότητας” δεν μπορεί να τους αφομοιώσει όσο εύκολα υπαγορεύουν οι στατιστικές της μαζικής ανωνυμίας […] Η πλειονότητα δεν εμφανίζεται έτοιμη να προσυπογράψει το επίσημα διακινούμενο σενάριο πως “ό,τι ήταν να γίνει έγινε και μάλιστα έγινε πολύ καλά, αξιοζήλευτα καλά”[…]Τώρα πια, όμως, έχει αναμφίλεκτα διαπιστωθεί ότι το εμβόλιο της πλαστής επιτελικής αυτοπεποίθησης αδυνατεί να αλλάξει τη δεινή πραγματικότητα […] Τα νοσοκομεία στενάζουν, το προσωπικό καλύπτει με το εγνωσμένο αυτοθυσιαστικό φρόνημά του τις ποικίλες ελλείψεις, σχεδόν ίδιες έπειτα από ένα χρόνο, έχοντας ωστόσο ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της αντοχής του, πλην ο κυβερνητικός αυτοεκθειαστικός υπερθετικός συνεχίζει να παράγει εμβόλια ψευδεπίγραφης ετοιμότητας. Μακάρι να μας προστατέψουν κάποια στιγμή τα άλλα εμβόλια, τα κανονικά. Μέχρι τότε, όμως, ας αλλάξουμε καθρέφτη. Ακόμα κι εκείνος της ναρκισσευόμενης βασίλισσας στο παραμύθι της Χιονάτης κάποια στιγμή είπε την αλήθεια.»

Και εν τω μεταξύ, η ΕΡΤ αρνείται να μεταδώσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που θα παρουσιάσει σήμερα,2/03/21, στις 17:00 ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή στη Μεταπολίτευση. Η δημόσια τηλεόραση, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Προηγούμενο άρθρο Προχωρούν οι εργασίες στον παραλιακό άξονα Ρακοπόταμος – Κεραμίδι
Επόμενο άρθρο ΔΕΥΑΛ: Διακοπή νερού στη συνοικία των Λαχανόκηπων