Ειδήσεις

Στο βαθύ κόκκινο λόγω covid η Λάρισα – Τι αλλάζει στις μετακινήσεις των πολιτών


Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα (εκτός Μεγανησίου), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές  μπαίνουν στο κόκκινο και ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη αυτή τη στιγμή.

Μέχρι 2 χλμ. με τους κωδικούς 2 και 3 – Άσκηση μόνο με πόδια και ποδήλατο με τον κωδικό 6

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού ανακοίνωσε, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τετάρτης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, σε όλη την Ελλάδα, η μετακίνηση με κωδικό «6» θα γίνεται χωρίς αυτοκίνητο. «Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμα αυστηροποιείται η μετακίνηση με τους κωδικούς «2» για ψώνια και «3» στο κομμάτι που αφορά τις τράπεζες, όπου θα πρέπει να γίνεται είτε εντός του δήμου κατοικίας, είτε σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων.

Ακόμα, όσον αφορά το νούμερο «4» τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να ζητούν περεταίρω διευκρινίσεις.

Κικίλιας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο ΕΣΥ

Στο μεταξύ, την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε, τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς το Σύστημα Υγείας «ξεπερνά τα όριά του».  Παράλληλα ανακοίνωσε την αναδιάταξη των νοσοκομείων, ώστε διατεθούν περισσότερες κλίνες στο ΕΣΥ, ενώ σημείωσε ότι νέες ΜΕΘ αναπτύσσονται στο σύστημα υγείας που από το Νοέμβριο έως τώρα. Σ’ αυτό το πλαίσιο αλλάζουν οι εφημερίες, ενώ προκειμένου να διατεθούν περισσότερες κλίνες για περιστατικά covid τα νοσοκομεία Ερρίκος Ντυνάν και ΝΙΜΤΣ θα νοσηλεύουν non covid περιστατικά.

Προηγούμενο άρθρο 88 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνει σε όλους ψυχραιμία μετά το σεισμό