Ειδήσεις

Κέλλας: Να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Ταχυδρομείων


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργο Στύλιο, είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αντικείμενο την εύρυθμη λειτουργία των ΕΛΤΑ, μετά και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με την αποχώρηση σημαντικού αριθμού εργαζομένων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχώρησε σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων, ενώ ανακοίνωσε πως προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εταιρείας, με την ανάπτυξη και υλοποίηση περισσότερων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετέφερε στον κυβερνητικό παράγοντα τον προβληματισμό των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το συναλλασσόμενο κοινό, μετά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργήθηκαν εν καιρώ πανδημίας, ενώ υπενθύμισε την ανάγκη στήριξης των περιφερειακών καταστημάτων, με αφορμή την υποστελέχωση που σημειώνεται.

Επιπλέον, ο κ. Κέλλας ζήτησε την άμεση κάλυψη των κενών, που πιθανόν να παρουσιαστούν στην οργανωτική δομή των ΕΛΤΑ.

Οι δύο άνδρες, συζήτησαν, ακόμη, για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης, πρόκληση, στην οποία ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση, θέτοντας τις βάσεις για ένα σύγχρονο ψηφιακό κράτος και την απρόσκοπτη και ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών, εν μέσω πανδημίας.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον κ. Κέλλα ότι δεν πρόκειται να διαταραχθεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ενώ τόνισε πως παραμένει βασική προτεραιότητα η άμεση και σύγχρονη προσφορά υπηρεσιών προς το συναλλασσόμενο κοινό.

Ανέλυσε, δε, το πρόγραμμα μετασχηματισμού που υλοποιούν τα ΕΛΤΑ, το οποίο περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση του δικτύου και της οργανωτικής δομής τους, ενώ κυρίαρχος παράγοντας για την υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών και προσαρμογών αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό.

Προηγούμενο άρθρο Όαση Απασχόλησης Νέων η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο ΕΦΑ Λάρισας: Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων