Ειδήσεις

Θ. Νασιακόπουλος στον εορτασμό του Κιλελέρ: Να παλέψουμε, ο καθένας από το πόστο του


Γιορτάστηκε, κάτω από αυστηρό πρωτόκολλο λόγω Covid, η 111η επέτειος της εξέγερσης των Θεσσαλών αγροτών στο Κιλελέρ. Ο Δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στο μνημείο των αγροτών, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η σημερινή γιορτή για τον ξεσηκωμό των αγροτών της Θεσσαλικής γης δεν πρέπει να έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα. Δεν αρκεί η θύμηση και η μνημόνευση του αγώνα τους. Σήμερα είναι επιτακτικό το αίτημα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να συνδράμουμε έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος να προχωρήσει κι άλλο. Το οφείλουμε στους Θεσσαλούς αγρότες που ξεσηκώθηκαν ενάντια την αδικία τον Μάρτη του 1910.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι, όλοι εμείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών αγροτών πιστεύω να έχουμε πλέον κατανοήσει ότι το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον πρωτογενή  τομέα της παραγωγής.

Η αγροτιά και οι κτηνοτρόφοι είναι η ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας. Εδώ στο μνημείο των πεσόντων της εξέγερσης οφείλουμε εκτός από την απόδοση τιμής να δεσμευτούμε όλοι, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεταιριστικές οργανώσεις, πανεπιστήμια, αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι θα συνεργαστούμε έτσι ώστε ο πρωτογενής τομέας παραγωγής να γίνει ο βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο καθένας από το δικό του μετερίζι και όλοι μαζί οφείλουμε να αγωνιστούμε για αυτόν τον κοινό σκοπό. Είναι χρέος μας. Το χρωστάμε σε όλους αυτούς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες επιμένουν πεισματικά να δίνουν καθημερινό αγώνα για να καλλιεργήσουν τη γη τους. Που δίνουν καθημερινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Που δίνουν το δικό τους αγώνα για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να βγει από τη στασιμότητα.

Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα που καταθέτουν οι αγρότες, οφείλει να δώσει κίνητρα στα νέα παιδιά να μείνουν και να καλλιεργήσουν τη γη τους. Η πατρίδα μας χρειάζεται νέους αγρότες που θα έχουν τη γνώση αλλά και τη διάθεση να εργαστούν στη γη. Μαζί με την πείρα των μεγαλύτερων είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουν να πάνε τον αγροτικό τομέα μπροστά. Χρέος μας είναι να τους ενθαρρύνουμε και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Αυτό θαρρώ ότι είναι το μήνυμα του σημερινού εορτασμού. Να κρατήσουμε ζωντανή στη μνήμη μας τη θυσία των αγροτών και να παλέψουμε σήμερα όλοι μαζί, νέοι και μεγαλύτεροι, ο καθένας από το πόστο του για να έρθουν καλύτερες μέρες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Μόνο έτσι θα δικαιωθούν οι αγώνες των πεσόντων της εξέγερσης του Κιλελέρ».

Προηγούμενο άρθρο 51 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Καθαρισμός 22 χλμ. ρεμάτων στο Δήμο Κιλελέρ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας