Ειδήσεις

Κέλλας: Προσωρινή η εμπλοκή ιδιωτών στην απονομή συντάξεων


«Η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στη συνολική προσπάθεια για την καταβολή των συντάξεων είναι προσωρινή, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στο προεδρείο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, ως εκπρόσωπος της ΝΔ, προσθέτοντας πως οι χρόνιες ελλείψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ δεν βοηθούν στην άμεση αποσυμφόρηση της κατάστασης.

Σημειώνεται πως η ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ανέλαβε πρωτοβουλία ενημέρωσης των κομμάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), αλλά και τα ζητήματα που προκύπτουν με την εμπλοκή ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στη διαβεβαίωση που παρείχε ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης ότι «οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ θα συνεχίζουν να εκδίδουν κανονικά συντάξεις και ταυτόχρονα θα ελέγχουν και τους πιστοποιημένους ιδιώτες που θα συνδράμουν στο έργο τους» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εμπιστοσύνη στο έμψυχο δυναμικό του ασφαλιστικού Οργανισμού και προωθεί την περαιτέρω ψηφιακή αναβάθμιση, σε συνδυασμό με την ανανέωση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μέσω των οποίων θα βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών και οι συνθήκες εργασίας».

Ακολούθως, το προεδρείο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αναφέρθηκε στην επιχειρούμενη ψηφιακή αναβάθμιση του ΕΦΚΑ, τονίζοντας την αναγκαιότητα επιμόρφωσης των εργαζομένων στα νέα συστήματα.

Ο κ. Κέλλας συμφώνησε με την διαρκή και στοχευμένη επιμόρφωση των εργαζομένων σχετικά με τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται πλέον από τον e-ΕΦΚΑ, σε μια προσπάθεια δραστικής μείωσης των επισκέψεων στα φυσικά υποκαταστήματα του φορέα και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το συναλλασσόμενο κοινό.

Εκ μέρους της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Αντωνακάκης Δημήτρης, ο Λαρισαίος, Α΄ Αντιπρόεδρος, Τζιούρης Αλέξανδρος, ο Γ΄Αντιπρόεδρος Λαζαρίδης Τρύφων και ο Γεν. Γραμματέας Νικολόπουλος Αντώνης.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη άμεσα ένας ημεδαπός στον Τύρναβο για απόπειρα ληστείας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Το ζητούμενο είναι να καταστεί πιο λειτουργική η αυτοδιοίκηση