Ειδήσεις

ΕΚΛ: Όλοι στην απεργία της Πέμπτης 3 Ιουνίου


Με αφορμή τη πανδημία η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας πάγιες απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων και της Ε.Ε. ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το αντεργατικό τερατούργημα, με το οποίο καταργείται το 8ωρο και γενικεύεται η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου.

Με το νέο αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση, θέλουν να νομοθετήσουν:

  • 10 έως 13 ώρες δουλειά την ημέρα μέχρι και 78 ώρες την εβδομάδα.
  • Μέχρι 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση.
  • Κατάργηση της Κυριακής αργίας.
  • Τηλεργασία χωρίς όρια.
  • Απελευθέρωση των απολύσεων.
  • Νέα εμπόδια στην απεργία.
  • Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα Σωματεία.
  • Κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας.

Όλοι στο πόδι!

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας μετά και την επιτυχημένη απεργιακή Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση στις 6 Μάη. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις πλευρές «Ούτε λεπτό εφησυχασμός. Η απεργία της 6ης Μάη ήταν ένα επιτυχημένο βήμα. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή».

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΤΩΡΑ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση. Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να μας πάει 100 χρόνια πίσω. Την στιγμή που βιομήχανοι, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες αυξάνουν τα κέρδη τους μέρα με την μέρα, θέλουν εμείς να βυθιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Με απειλές, ψέματα και συκοφαντίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους ώστε να κρύψουν τους πραγματικά αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, για να ξεπεράσουν την κρίση τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Εμείς έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας. Εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δε θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!

Συναδέλφοι

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την επιστροφή στον μεσαίωνα  και την «δουλειά ήλιο με ήλιο» σε μια εποχή που η παραγωγικότητα της εργασίας έχει εκτοξευθεί . Να μην μπορούμε να βρούμε την υγεία μας όταν η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει άλματα. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την αθλιότητα που θέλουν να μας καταδικάσουν να ζούμε για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Απαντάμε με ψηλά το κεφάλι!!!

Απέναντι σε αυτά είναι ώρα ο καθένας-η καθεμιά να σκεφτεί και να πάρει θέση. Το σκύψιμο του κεφαλιού, η μείωση των απαιτήσεων και η σιωπηρή παράδοση των δικαιωμάτων δεν οδήγησε πουθενά. Κανένας συμβιβασμός δεν γλίτωσε κανέναν εργαζόμενο από τα χειρότερα . Όποιος είπε φτάνει που δουλεύω, η κατάληξη είναι να ζω μονάχα για να δουλεύω.

Η περίοδος που περνάμε είναι κρίσιμη! Οι εξελίξεις μας βάζουν όλους μπροστά σε μεγάλες ευθύνες. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά και μοιρολατρικά να πληρώσει ξανά η εργατική τάξη και ο λαός την κρίση τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα Σωματεία, να μη επιτρέψουν αυτή την νέα συνέχεια της επίθεσης σε βάρος μας.

Απαιτούμε :

  • Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση.
  • Να καταργηθεί όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζόμενων.
  • Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
  • Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο πλούτος που με την δουλειά μας παράγουμε, η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος πρέπει να εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα και όχι την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Γι’ αυτό παλεύουμε μέχρι να έρθουν ολοκληρωτικά στα δικά μας χέρια, μέχρι να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοί τους.

Μπαίνουμε όλοι στη μάχη. Παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που με σταθερότητα και συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, παλεύει για το τώρα αλλά και για την προοπτική που θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, σε πείσμα των αφεντικών και της κυβέρνησης που μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ -ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00πμ!!!

Προηγούμενο άρθρο Νέα οχήματα προστέθηκαν στον στόλο της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο 76 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα