Ειδήσεις

Μάξιμος: Βαθιές οι ρίζες της ελληνορωσικής φιλίας


«Οι υπερχιλιόχρονες ελληνορωσικές σχέσεις έχουν βαθιές ρίζες, που συνιστούν ένα ισχυρό και ελπιδοφόρο υπόβαθρο για την μελλοντική συνεργασία των δύο λαών μας». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης «Φωτογραφικές αποτυπώσεις των ελληνορωσικών σχέσεων: μια έκθεση από το Αρχείο του Πρακτορείου TASS» που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρωσικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, στον εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο της Βουλής, στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας 2021.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «η κοινή μας πίστη στην Ορθοδοξία, οι κοινές μας παραδόσεις, το φιλόξενο περιβάλλον που βρήκαν οι Έλληνες προ της Επαναστάσεως του 1821στη Ρωσία, εκεί που ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία, αλλά και η συμβολή της Ρωσίας στην απελευθέρωση των Ελλήνων και στην ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, όπως και ο κοινός μας αγώνας για την ήττα του ναζισμού και του φασισμού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συνιστούν την πολύτιμη κοινή κληρονομιά μας. Αυτοί οι πνευματικοί και ψυχικοί δεσμοί είναι ανεξάρτητοι από τις όποιες συγκυρίες. Χρέος μας είναι αυτή την κληρονομιά να την συνεχίσουμε προς όφελος της ευημερίας και της ειρήνης. Ως ΔΣΟ αυτό το κοινό όραμα της υπεράσπισης των χριστιανικών αρχών και παραδόσεων, που αποτελούν και βασικό πυλώνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε με τη δράση μας».

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσε ο πρέσβης της Ρωσίας κ. Αντρέι Μάσλοφ, ο αναπληρωτής Διευθυντής του πρακτορείου TASS κ. Μιχαήλ Γκούσμαν, ο διευθυντής του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Γ.Γ. της ΔΣΟ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος της Ομάδας φιλίας Ελλάδας- Ρωσίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, οι βουλευτές της ΝΔ κ. Τάσος Χατζηβασιλείου και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς και διπλωμάτες από την Ελλάδα και τη Ρωσία.

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή νερού στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Γιάννουλης
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας με τους Δασάρχες