Ειδήσεις

Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας με τους Δασάρχες


Σύσκεψη με τους δασάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Καραλής με σκοπό την εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης πυρκαγιών, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου,  σε συνέχεια  των σχετικών αποφάσεων  του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Λάρισας που συνεδρίασε στα τέλη Απριλίου.

«Η αρμοδιότητα καθαρισμού, βελτίωσης και διάνοιξης δασικών δρόμων  και αντιπυρικών ζωνών με σκοπό την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών, βάσει του κείμενου κανονιστικού πλαισίου για την αντιπυρική προστασία και των εγκυκλίων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι αποκλειστική ευθύνη των Δασαρχείων που υπάγονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Τα Δασαρχεία οφείλουν να ολοκληρώσουν άμεσα τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών» είπε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χρήστος Καλομπάτσιος, απευθυνόμενος προς του δασάρχες. «Όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 και 5 συγκαλείται έκτακτο ΣΟΠΠ, το οποίο αποφασίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και ευπαθείς περιοχές σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες,  λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν στην περιοχή ευθύνης. Τα Δασαρχεία καλούνται να μας αποστέλλουν τη χαρτογράφηση των δασικών περιοχών όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία» συμπλήρωσε ο κ. Καλομπάτσιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Λάρισας Αντώνης Τσαρούχας, οι δασάρχες Λάρισας Αστέριος Γκάτσικος, Ελασσόνας Χρήστος Αναστόπουλος, Αγιάς Δήμητρα Κατσικάτσου και από το Τμήμα Προστασίας Δασαρχείου Λάρισας η Αναστασία Μπάκαβου.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Βαθιές οι ρίζες της ελληνορωσικής φιλίας
Επόμενο άρθρο 58 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα