Ειδήσεις

Η Άννα Βαγενά στη διαμαρτυρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το αντεργατικό νομοσχέδιο


Στην παράσταση διαμαρτυρίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μπροστά στη Βουλή, για το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στις 17 Ιουνίου, συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά. Το Κύριο σύνθημα ήταν «δε θα μας γυρίσουν στον 19ο αιώνα, κανείς δεν ζει με 400 ευρώ».

Συγκεκριμένα, η περίφημη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», που προβλέπει το νομοσχέδιο, καταργεί το 8ωρο με αποτέλεσμα αντί να αυξηθεί ο  κατώτατος μισθός στην πραγματικότητα να μειώνεται λόγω της ελαστικοποίησης του ωραρίου. Παράλληλα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, διευκολύνονται οι απολύσεις συνδικαλιστών, προβλέπεται περιορισμός της επαναπρόσληψης μετά από ακύρωση απόλυσης και ανοίγει ο δρόμος για ετεροχρονισμένη καταβολή της αποζημίωσης έως και τέσσερις μήνες, ενώ καταργείται η κυριακάτικη αργία γιαχιλιάδες εργαζόμενουςσε αρκετούς κλάδους.

Σύσσωματα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζόμενων, μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την κατάργηση του οκταώρου και την παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους,καλούν όλο το εργατικό κίνημα να παρευρεθείστην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση,ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

 

Προηγούμενο άρθρο Λύνεται το θέμα των εργατών γης με 3.750 θέσεις στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Αναβαθμίζεται σε Πολυδύναμο το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας