Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται σε Πολυδύναμο το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας


????????????????????????????????????

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία συστήνεται Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στον Δήμο Κιλελέρ με έδρα τη Νίκαια, με τρείς οργανικές θέσεις (Παιδίατρος, Γενικός Ιατρός, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων).

Με αφορμή την παραπάνω απόφαση ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε την εξής δήλωση: «Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την απόφαση σύστασης Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην έδρα του Δήμου μας, στη Νίκαια.  Ήταν ένα πάγιο, δίκαιο αίτημα των συνδημοτών μας που έγινε πραγματικότητα ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ.

Σε συνέχεια της πρότασης που είχαμε καταθέσει στην προηγούμενη διοίκηση, τον Φεβρουάριο του 2020 καταθέσαμε στο διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη νέα ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση η οποία στόχευε στο χαρακτηρισμό  του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας  ως  Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου. Την ίδια χρονική περίοδο επισκεφθήκαμε με τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ όλα τα ιατρεία του Δήμου Κιλελέρ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που στελεχώνουν τα ιατρεία καθώς  και με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία των ιατρείων.

Μετά το πέρας των επισκέψεων η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ σχημάτισε ολοκληρωμένη εικόνα για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον τομέα της υγειονομικής φροντίδας των πολιτών του Δήμου Κιλελέρ. Καταγράφτηκε δε ως ιδιαίτερα σημαντική  η πρόταση της δημοτικής αρχής σχετικά με τις προοπτικές αναβάθμισης του συστήματος υγείας που αφορούσε στο Δήμο  και  για τη διοικητική αναδιάρθρωση της τότε υφιστάμενης δομής με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες δυσλειτουργίες εμφανίζοντανλόγω της γεωγραφικής κατανομής των ιατρείων του Δήμου στα Κέντρα Υγείας του Nομού.

Στη συνέχεια η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ κατέθεσε στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας  εμπεριστατωμένη πρόταση για σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη Νίκαια με τρεις οργανικές θέσεις (Παιδίατρος, Γενικός Ιατρός, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων). Η πρόταση προ ημερών έγινε δεκτή και εκδόθηκε η σχετική απόφαση.

Θέλω να ευχαριστήσω εξ ονόματος των κατοίκων του Δήμου Κιλελέρ ιδιαίτερα  τον Διοικητή Φώτη Σερέτη που από την πρώτη στιγμή πίστεψε, επεξεργάστηκε  και προώθησε την πρότασή μας για το Πολυδύναμο ιατρείο,  τον Υποδιοικητή Ηλία Τσιαούση και τους διοικητικούς υπαλλήλους της πρωτοβάθμιας περίθαλψης της 5ης ΥΠΕ για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστώ επίσης όλες και όλους όσοι βοήθησαν με τον τρόπο στη δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κιλελέρ είναι από τους ελάχιστους Δήμους στην χώρα στον οποίο δεν λειτουργεί  Κέντρο Υγείας. Εμείς ως δημοτική αρχή  θα επιδιώξουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στο Δήμο μας. Με το Πολυδύναμο ιατρείο στη Νίκαια έγινε το πρώτο βήμα ενδυνάμωσης μιας αποκεντρωμένης μονάδας της πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας  που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του ΕΣΥ. Το επόμενο βήμα πρέπει να αφορά στην ίδρυση Κέντρου Υγείας που θα καταρρίψει την εσφαλμένη άποψη ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο γιατί υπάρχουν σε μικρή απόσταση τα δύο νοσοκομεία του Νομού. Θα γίνει σε όλους σαφές ότι με την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας από το Κέντρο Υγείας του Δήμου Κιλελέρ, του οποίου την ίδρυση θα διεκδικήσουμε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν (δυνατότητα προσλήψεων κ.λπ), θα μειωθεί και η κίνηση ασθενών στα νοσοκομεία του νομού.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι ο Δήμος Κιλελέρ λειτουργεί  πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών του αλλά και του δημόσιου συμφέροντος  διευκολύνοντας με κάθε θεμιτό μέσο τους πολίτες στην άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματός τους για πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας».

Προηγούμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά στη διαμαρτυρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το αντεργατικό νομοσχέδιο
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Ανεκτίμητος ο ρόλος της Εκκλησίας στην διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των αποδήμων