- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας

Στις μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που δώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια σημαντική για τον αγώνα μας ήταν η έκφραση της αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης από την εργατική τάξη και τα ταξικά σωματεία της.

Αυτό εκφράστηκε πολύ πιο έντονα στα μπλόκα, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας στην Αθήνα και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Χρειάζεται σήμερα και το επόμενο διάστημα αυτό να μετατραπεί σε κοινή δράση και αγώνα για τα δικαιώματά μας στην ζωή, αφού έχουμε κοινό αντίπαλο αλλά και κοινά συμφέροντα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να μπούμε ορμητικά στον αγώνα για την απόσυρση αυτού του αίσχους, που ανοίγει την «πόρτα» στα ακόμα χειρότερα, να απαιτήσουμε το ξήλωμα όλου του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου που χρόνια τώρα και βήμα βήμα διαμορφώνει τους όρους ζωής και δουλειάς – λάστιχο.

Γι’ αυτό αποκτά τεράστια σημασία η διαμόρφωση ενιαίου πανεργατικού πανελλαδικού απεργιακού μετώπου, με Συνδικάτα και Ομοσπονδίες, με συνδικαλιστικές οργανώσεις που ξεκαθαρίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω, δεν «συζητούν» το νομοσχέδιο, δεν διαπραγματεύονται τους όρους σφαγής τους. Από αυτήν τη σκοπιά αποτελεί κριτήριο η στάση των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων απέναντι στις «ανατροπές του αιώνα», απέναντι στην επέκταση της απλήρωτης δουλειάς, στο νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και την υπονόμευση της συλλογικής οργανωμένης δράσης των εργαζομένων.

Με αυτό το κριτήριο, οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι της επαρχίας Ελασσόνας συμμετέχουμε στη σημερινή πανεργατική απεργία, με προοπτική κλιμάκωσης, ώστε να δοθεί αποφασιστικά αυτή η κρίσιμη μάχη και οι νέοι εργαζόμενοι να πλημμυρίσουν τους δρόμους. Να διατρανωθεί ότι οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν σκλάβοι στον 21ο αιώνα, ότι διεκδικούν 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κόντρα στην απλήρωτη δουλειά όποτε και όπως θέλει ο εργοδότης.

Αυτή η συζήτηση για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων είναι που πρέπει να ανοίξει πλατιά μέσα στους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους, τα εργατικά σωματεία και τους χώρους δουλειάς, ακόμα πιο επιθετικά, για να τροφοδοτήσει με νέα δυναμική την πάλη ενάντια στα βάρβαρα σχέδια κυβέρνησης – Ε.Ε.

Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και αλληλεγγύη, η συμμαχία μεταξύ μας, μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας και να δώσει αποφασιστική απάντηση σε αυτούς που θέλουν να διαλύσουν τις ζωές μας.