Ειδήσεις

Με συναυλία του Fortissimo ξεκινούν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος “EUchanges Thessaly” στο πάρκο Παυσίλυπο στην Καρδίτσα


Την Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021, και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Πάρκο Παυσίλυπο θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση για την πόλη της Καρδίτσας του προγράμματος «EUchanges Thessaly» που αφορά στην αναγνωσιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ.

Οι εκδηλώσεις του προγράμματος «EUchanges Thessaly» που εστιάζουν στον αντίκτυπο των έργων, που χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους, στην καθημερινότητα των Θεσσαλών μετά τη Λάρισα και τα Τρίκαλα συνεχίζονται στην Καρδίτσα και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε Σκιάθο και Βόλο.

Οι εκδηλώσεις στην Καρδίτσα θα διαρκέσουν από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου και περιλαμβάνουν:

  • Ομιλία του περιφερειάρχη Λάρισας κ. Κώστα Αγοραστού
  • Συναυλία του κουαρτέτου Fortissimo
  • Έκθεση Φωτογραφίας με αντικείμενο «Η συμβολή των εργαλείων του ΕΣΠΑ στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», διάρκειας 13– 15 Ιουνίου
  • Βιντεοπαρουσιάσεις, Fotobooth και καρτ ποστάλ
  • Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό «Ξέρεις από ΕΣΠΑ;»
  • Διαδικτυακό Φωτογραφικό Διαγωνισμός «Η χρηστικότητα των έργων ΕΣΠΑ στην καθημερινότητά μας»
  • Αναμνηστικά δώρα
  • Ταξίδια στην Αλόννησο για τους νικητές των διαγωνισμών, μετά από κλήρωση, προκειμένου να επισκεφτούν το Υποβρύχιο Μουσείο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • «EuChanges Thessaly Bus», ένα μικρό πούλμαν με ενημερωτικό υλικό και δώρα του προγράμματος θα βρίσκεται στο χώρο των εκδηλώσεων

Ο Διαδικτυακός Μαθητικός Διαγωνισμός «Ξέρεις από ΕΣΠΑ;» αφορά σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των 4 θεσσαλικών νομών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα από τις 3 – 27 Ιουνίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του προγράμματος και του ειδικού application, που μπορεί κανείς να κατεβάσει στο κινητό του, να πάρουν μέρος και να αποκτήσουν γνώσεις για τα έργα που υλοποιηθήκαν στην Θεσσαλία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, για την έννοια της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. και του χρηματοδοτικού εργαλείου του ΕΣΠΑ που λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για τις χώρες που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νικητές του διαγωνισμού, μετά από κλήρωση, θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Αλόννησο προκειμένου να επισκεφτούν το Υποβρύχιο Μουσείο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, από τις 3 – 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακός Φωτογραφικός Διαγωνισμός «Η χρηστικότητα των έργων ΕΣΠΑ στην καθημερινότητά μας» στα social media και συγκεκριμένα στο Instagram. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό φωτογραφίζουν έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ μέσα από τη δική τους καλλιτεχνική οπτική γωνία.

Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευθεί και ο νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Αλόννησο προκειμένου να επισκεφτεί το Υποβρύχιο Μουσείο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα «EUchanges Thessaly» αφορά στην αναγνωσιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ. Η πολιτική συνοχής είναι η βασική πολιτική επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της οποίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την προγραμματική περίοδο 2014-2020 έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά έργα που αλλάζουν τη ζωή των Θεσσαλών πολιτών στην καθημερινότητά τους. Έχει απτά αποτελέσματα στον τόπο κατοικίας τους, τους αγγίζει στην καθημερινότητα τους οπότε απαντάει ξεκάθαρα και άμεσα στο ερώτημα σε τι μας ωφελεί η συμμετοχή μας στην ΕΕ, ειδικά σε μια περίοδο που η Ελλάδα σταθεροποιείται μετά από μια πολύχρονη οικονομική κρίση, που έθετε την ΕΕ στον καθημερινό δημόσιο διάλογο όχι με πάντα με θετικό τρόπο.

Προηγούμενο άρθρο Aγορά καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η Τουρκία αναγκάστηκε να συρθεί στην ευρωτουρκική αρένα