Ειδήσεις

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εναρκτήρια διαδικτυακή συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος κατάρτισης GEGS


Την  εναρκτήρια διαδικτυακή συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος GEGS, στο οποίο συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος,  διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο αφορά στην εκπαίδευση ειδικών συμβούλων επαγγελματικής  κατάρτισης με τη χρήση  ψηφιακών μέσων, για την υποστήριξη νέων που αναζητούν εργασία και συγχρηματοδοτείται  το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους του προγράμματος  Erasmus+.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας,  συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα  που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προκλήσεις  της εποχής, όπως είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Οι επαγγελματίες σύμβουλοι που  συμμετέχουν στο πρόγραμμα GEGS πρόκειται να λάβουν εξειδικευμένη κατάρτιση, με σκοπό να βοηθήσουν νέους ηλικίας 15-29 ετών, ενισχύοντας δεξιότητες  που απαιτούνται για την είσοδό τους  στην αγορά εργασίας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, χαιρετίζοντας την έναρξη του προγράμματος.  Για το σκοπό αυτό  έχει αναπτυχθεί ειδικό πληροφοριακό σύστημα,  ένα χρήσιμο και επίκαιρο λόγω της πανδημίας της COVID-19  ψηφιακό εργαλείο ,για την αποτελεσματικότερη παροχή Συμβουλευτικής Καθοδήγησης για την απασχόληση.

Οι ειδικοί στόχοι του έργου  GEGS είναι:

– η ενίσχυση της Συμβουλευτικής Κουλτούρας ώστε να εισάγει ηλεκτρονικά εργαλεία και υπηρεσίες για τον εκσυγχρονισμό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

– η δημιουργία ενός περιεκτικού προγράμματος κατάρτισης για τους/τις επαγγελματίες της Συμβουλευτικής, που οδηγούν σε αποτελεσματικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και

– ο σχεδιασμός, η δοκιμή, η προσαρμογή και η εισαγωγή ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης με βάση την ψηφιακή τεχνολογία για την Συμβουλευτική, το οποίο θα αξιολογηθεί στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Σαρδηνίας και του Βερολίνου.

Οι ομάδες – στόχοι του GEGS είναι επαγγελματίες στη συμβουλευτική – στις 3 περιοχές δοκιμών πεδίου: Θεσσαλία, Γερμανία, Σαρδηνία και επιπλέον στη Γαλλία, το  Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπου  προβλέπονται προγράμματα  ανταλλαγής καλών πρακτικών.

Άμεσα ωφελούμενοι/ες είναι οι νέοι/εες σε μεταβατικό στάδιο της ζωής τους, εκτός εργασίας και εκπαίδευσης, καθώς και άτομα που αναζητούν εργασία, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε επόμενο στάδιο του έργου.  Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2024. Τον Απρίλιο 2022 θα  φιλοξενηθεί στη Λάρισα,  διήμερη συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από  όλες τις χώρες – εταίρους και  τους υπεύθυνους υλοποίησης του έργου, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.

Προηγούμενο άρθρο 4 συλλήψεις και 227 παραβάσεις των μέτρων κατά του covid το τελευταίο 15ημερο
Επόμενο άρθρο 696 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα