Ειδήσεις

Στη Βουλή το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας


«Το υδατικό αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη θεσσαλική γη και τους ανθρώπους της και πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν είναι αργά, πριν οι συνέπειες γίνουν μη αναστρέψιμες. Θα πρέπει να εξετάσουμε το πολυσύνθετο αυτό ζήτημα από όλες τις απόψεις και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να προωθηθούν εφικτές βιώσιμες λύσεις, χωρίς προκαταλήψεις. Ζήτησα από την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής να ορίσει μια ειδική συνεδρίαση, καθώς πολιτικοί, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς της Θεσσαλίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αξιώνουν ενεργοποίηση και αποφασιστικότητα. Ζούμε σε εποχές που επιβάλουν λύσεις τόσο στο υδατικό της Θεσσαλίας όσο και στην ενέργεια». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, με σκοπό τον προγραμματισμό ειδικής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το υδατικό πρόβλημα στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Θεσσαλού πολιτικού, είχε λάβει χώρα μια πρώτη συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, στις 23.06.2021, στην οποία διατυπώθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για την επίλυση του υδατικού προβλήματος του κάμπου, ενώ εκτέθηκαν και οι πολιτικές προσεγγίσεις του ζητήματος.

Ωστόσο, με δεδομένη την ένταση του προβλήματος και σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δημάρχου Κιλελέρ, κ. Θανάση Νασιακόπουλου, στη Λάρισα (19.02.2022), ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε την πραγματοποίηση νέας συνεδρίασης στη Βουλή, όπου θα κληθούν οι ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ θα είναι ευκαιρία να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη έκθεση των δεδομένων, προτάσεις και δρομολόγηση λύσεων.

Στη δήλωσή του ο κυβερνητικός βουλευτής αφού ευχαριστεί την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την αποδοχή της πρότασής του, υπογραμμίζει ότι «το θέμα, είναι βαθιά περιβαλλοντικό και δεδομένων και των επιπτώσεων που ζούμε λόγω του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης, επιβάλλεται να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον, να διασφαλίσουμε την επάρκεια σε νερό και να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για την παραγωγή φθηνής πράσινης ενέργειας, ολοκληρώνοντας τα ημιτελή έργα των εκατοντάδων εκατομμυρίων που έγιναν για την μερική εκτροπή του Αχελώου στη Θεσσαλία».

 

 

 

 

      

Προηγούμενο άρθρο Ο Θάνος Κόκκαλης νέος Γενικός Γραμματέας του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα / Άσκηση Ετοιμότητας - ΕΔΑ ΘΕΣΣ - Πυροσβεστική Υπηρεσία- Πολιτική Προστασία